Теодосий Спасов открива "Живият огън на традициите"

Първото издание на феста е от 24 до 26 юни в Котел
10 юни 2016 09:04, Александър Попов
14
Теодосий Спасов открива "Живият огън на традициите"
Снимка: PR

Котел ще бъде домакин на първото издание на фестивала "Живият огън на традициите", който ще се проведе от 24 до 26 юни под надслов "Пътят на килима".

Специални гости на фестивала ще бъдат Теодосий Спасов и ансамбъл "Загоре". Гостите ги очаква  много музика, танци, вкусни гозби и развлекателни занимания.

"Традицията повелява момците да запалят буйни огньове и да ги прескачат, за да са здрави и силни през цялата година. Ние ще запалим Огъня чрез изкуството и танца, за да прогоним магьосниците, които крадат берекета на земята ни", обясняват организаторите.

Водещ ще бъде най-разпознаваемият глас в радио ефира - Атанас Стоянов, автор на предаването "Любими песни за любими хора" по БГ Радио.

Най-малките гости на фестивала също няма да скучаят - сдружение "Азбукари" ще се включи с образователно-познавателни и развлекателни игри и занимания за деца.

За почитателите на кулинарните изкушения ще се погрижи Ути Бъчваров, който ще открие празника на занаятите и гъбената чорба

В рамките на фестивала поканените официални лица ще проведат дискусии на тема как да се поддържа и популяризира културно-историческото ни наследство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
305
 
! Отговори
дидо преди 7 години
ай стига го пробутвайте тоа въздухар ша вземе да поверва че е голема работа