Lenzman: Позволете ни да ви заведем на невероятно пътешествие!

Музикантът на VolaOpen Air
18 юни 2019 17:52, Петя Славова
1
Lenzman: Позволете ни да ви заведем на невероятно пътешествие!
Снимка: Vola Open Air

Страхотно музикално изживяване ни очаква на връх Околчица в дните 26-28 юли. Поводът е поредното издание на Vola Open Air, който ще се разпростре из пределите на природен парк Врачански Балкан. На сцената ще се изявят множество български и чуждестранни артисти, сред които и Lenzman.

Здравей, Lenzman. Как си? Къде те намираме в момента? Разкажи ни повече за плановете си това лято.

Добре съм, благодаря. Току-що направих първите си 3 концерта този уикенд след месец почивка на Карибите, така че съм добре и отпочинал. Чака ме доста трескаво лято. Ще свиря на фестивали като Outlook, Boomtown, Electric Castle, LetitRoll и, разбира се, VolaOpen Air!

Живееш в Амстердам. Какво мислиш за Drum& Bass сцената във Великобритания в сравнение с тази в родния ти град?

В момента Drum& Bass-ът е доста актуален в Холандия, има много и големи партита в Амстердам, а Liquicity дори направи голям Drum& Bass фестивал, който е много популярен. Предполагам, че разликата с Великобритания, е, че там има по-голямо разнообразие, има повече ъндърграунд, така да се каже. А и има много повече история. Във Великобритания не всички обичат Drum& Bass, но всеки поне знае какво е.

Кога за пръв път музикалната ти кариера като Lenzman пое рязко нагоре?

Бих казал, че кариерата ми наистина започна да се развива, когато излезе песента Open Page, тя стана изключително популярна. Преди това също имах няколко успешни парчета, но това определено преобърна нещата.  Другият важен момент в развоя на кариерата ми е и обвързването ми с Metalheadz. Видеото към OpenPage беше първият музикален клип, който лейбълът някога бе продуцирал. Сега има много музикални клипове, но тогава такива неща не се случваха толкова често.

Описваш звука си като "дълбок мелодичен Drum& Bass". Кога реши да започнеш да създаваш и liquid drum’n’bass?

Още от самото начало. Винаги съм искал да правя това, което правя. Предполагам, че звука и качеството на музиката ми прогресират, но вкусовете ми останаха близо до това, което бяха. Все още харесвам всички видове Drum& Bass, но винаги се връщам към присъщия за мен звук, когато пиша музика. Не съм технически продуцент, така че трябва да разчитам изцяло на инстинктите си и на това, което чувствам отвътре. Това означава, че често правя музика, която съдържа някаква емоция.

Имаш договор с Metalheadz, но в същото време, пускаш свой собствен лейбъл.

Реално нямам точно подписан договор с Metalheadz, но съм изключително близък с тях и току-що издадох своя втори албум за лейбъла. Те са ми като семейство. Исках обаче да имам и своя собствена марка, разбира се. Мисля, че е естествено всеки DJ да има амбицията да създаде лейбъл. Всички ние се стремим да пускаме музиката, която обичаме, а лейбълът е естественото продължение на това.

Как успяваш да запазиш качеството на продукцията си на едно и същото ниво и за двете звукозаписни компании?

Поставям определени стандарти за музиката си, за визиите и за начина, по който се представят нещата. Важно е. Когато работя с други артисти за своя лейбъл, работя в тясно сътрудничество с тях, за да се уверя, че създаваме възможно най-добрия проект. За работата ми с Metalheadz важи същото.  Най-важното е, че всички нас ни е грижа и искаме да създадем най-доброто, което можем.

Каква музика слушаш, когато нямаш гиг и не продуцираш в студиото? Кой е последният концерт, на който си ходил?

Слушам всички видове музика. Много хип-хоп (Roc Marciano, Westside Gunn, Alchemist, Madlib и др.), но също така и soulful неща като Children of Zeus или Fatima. Обичам също стар Jazz, Soul, Funk и Afrobeat, изобщо всички видове музика. Последният концерт, на който отидох преди време, беше на The Internet. Обикновено нямам много време да ходя и да гледам концерти.

Помниш ли първото си музикално преживяване като дете и кога се привърза към Drum& Bass-а?

Разбира се. Първият път беше, като бях на около 14 или 15 г., и чилвахме в дома на приятели във Великобритания. Някой дойде с касета и каза, че задължително трябва да я чуем. Била велика! Беше сет на LTJ Bukem. Наистина не мога да си спомня коя беше годината, може би 95-а. Следващия път, като бях при приятелите си във Великобритания, те купуваха много Drum& Bass записи и ги пускаха. Аз също бях запален по този стил и започнах да купувам неща. Една от песните, която наистина ми отнесе главата, беше Soul In Motion на Krust. И до днес още звучи нереално. Шедьовър на научната фантастика.

 Какво очакваш от Vola Open Air и какво да очакват феновете ти от теб?

Очаквам бутиков фестивал с отворени хора, които искат да чуят страхотна нова музика.

Бил ли си някога в България и имаш ли някаква представа за нашата страна?

Бил съм два пъти преди, но честно казано, не съм имал време да я разгледам. Така е, когато се изхранваш като DJ и пътуваш много. Долиташ, правиш шоуто и си отиваш.

Какво искаш да кажеш на хората, които ще дойдат на Vola Open Air 2019?

Позволете ни да ви заведем на едно невероятно пътешествие!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: турнеVola Open AirLenzman
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
yorval преди 4 години
Само където "забрави" умишлено да добави, че взе парете и ... избяга, след което наистина след 24 ч ЗАБОРАВИ къде е бил, но ЗАЩО - е всеизвестно всекиму в играта... И всеки по-разумен и трезвомислещ човек се пита - кой е па тоя и откъде туй ЯКО самочувствие на "творец", че дори се смята и за музикант, след като само дечицата го поназнайват и след петилетка само е НОУБАДЕ, ФАКт !!! Айде у уево, като се казва по наште ширини географскиЙЕ!