Левски срази Олимпик М 1:0 и продължава в следващата фаза

Христо Йовов се превърна в герой за тима, като вкара фантастичен гол в 55-ата минута и донесе победата. Левски на 1/16-финала на УЕФА
1 дек 2005 22:00,
Левски срази Олимпик М 1:0 и продължава в следващата фаза
Христо Йовов бе героят за Левски

Левски взе скалпа на още един френски отбор! След като преди време сините отстраниха Оксер и влязоха в групите на турнира за купата на УЕФА, тази вечер българският тим огорчи и Олимпик Марсилия. Христо Йовов отбеляза изключително красив гол в 55-ата минута и донесе триумфа.

Така Левски вече има 6 точки от 3 мача и не може да бъде изместен от едно от първите 3 места в групата, тъй като в другия двубой Динамо Б победи ЦСКА Москва с 1:0. Това бе последният мач за носителят на купата на УЕФА - ЦСКА Москва, който остана с 4 точки. Руснаците са изправени пред опасността да отпаднат още в групите, като по този начин може да се каже, че Левски е елиминирал носителя на купата!

В последния си мач българите гостуват на Херенвеен след 2 седмици. Така отборът на Станимир Стоилов последва Литекс, който също продължава участието си в надпреварата.

Пред 20 000 зрители на стадион “Георги Аспарухов” сините изиграха изключително силен мач и пропуснаха да запишат по-убедителна победа. През първото полувреме домакините играха предпазливо, но не пропускаха всяка възможност за атака.

Така в 29-ата минута Даниел Боримиров пропусна да открие, след като уцели дясната греда на Фабиен Бартез след подаване на Томашич. Българите продължиха да бъдат по-активни, а французите разчитаха на редки контраатаки.

Развръзката настъпи в 55-ата минута. Христо Йовов, който бе под съмнение до последния момент, но все пак започна мача, навлезе в наказателното поле, финтира двама съперници, освободи се и с изключително точен удар прехвърли безпомощния Бартез. Топката срещна гредата и спря в мрежата.

След гола гостите натиснаха и в игра се появиха звездите Мамаду Нианг, Уилсон Орума и Франк Рибери, но и това не доведе до успех. Сините се прибраха и контраатакуваха опасно, като на два пъти резервата Емил Ангелов излезе сам срещу вратаря на Олимпик, но не успя да го преодолее.

Французите можеха и да стигнат до щастливо равенство в края, след като в даденото от рефера продължение Кристиан Хименес се освободи в наказателното поле, но за радост стреля над гредата. След това започнаха празненствата по трибуните.

“Показахме, че знаем да играем добър футбол. Най-много се радвам, че момчетата играха като отбор. Щастливи сме! Сега започваме да мечтаем” заяви доволен треньорът на сините Станимир Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание