Бербатов: Да се спре с внушенията, че УЕФА ще ни наказва

Публикува своята позиция относно върнатата оставка на Михайлов
7 май 2021 14:36, Нели Христова
14
Бербатов: Да се спре с внушенията, че УЕФА ще ни наказва
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че след отказа на Търговския регистър да впише обратно оттеглилия оставаката си след 18 месеца Борислав Михайлов за президент на футболния съюз и предвид реакцията на ФИФА, УЕФА и футболната общественост, "хората от ръководството трябва да върнат извънредния конгрес веднага". Бербатов публикува поредната си остра позиция в традиционния си седмичен коментар на важни теми от изминалата седмица в своя сайт.

Ето и пълния коментар на Димитър Бербатов:

Търговският регистър отказа да впише Борислав Михайлов отново като президент. Това трябва да говори достатъчно на цялата футболна общественост - как определени хора пак нераглементирано се опитаха да извъртят нещата в своя полза! Но в този случай не им мина номерът! Чисто по законов път, както го каза и Търговският регистър в отказа си, подобно нещо няма как да стане!

Другата тема е, че определени хора от Изпълнителния комитет трябва да спрат да внушават собствените си разбирания за това, че Михаил Касабов е вписан неправилно като и.д. президент. Нали лично те обжалваха това решение? На две инстанции съдът каза, че Касабов е легитимно определен да заеме тази позиция. И то до провеждане на Конгрес!!! Както и Търговският регистър потвърди!!!

Да се спре и с внушенията, че УЕФА щяла да наказва България за вмешателство на държавата в БФС. Какво направи държавата? Обяви, че с това ръководство на футболната централа няма да работи. Къде е вмешателството? А и всички помним как Михайлов и други членове на Изпълнителния комитет изрично споделиха публично, че не е имало политическа намеса, всички бяхме свидетели, а ако някой не помни, всички телевизии пазят архиви - онзи ден даже ги даваха! Днес пак превъртаме лентата и изведнъж сега пък имало намеса... Подобно на това с оставките - официално обявиха "всички подадохме оставки", а после - "не бе, чакай, размислихме, не сме подавали всички... само някои..."

Това е още едно доказателство, че тези хора не знаят какво да правят, че това са празни приказки без никаква стойност. Всеки дърпа към себе си, в зависимост от интереса! С една дума - лъжи, породени от паника и страх, че промяната идва!

Всъщност как държавата да иска да работи с този БФС, когато парите, дадени от нея за футбол, потъват и се изразходват непрозрачно!?

Как завършиха всички разследвания и защо след като уж всичко било наред, БФС се съгласи да връща пари на Министерството на спорта с решение на Изпълнителния комитет?

За това трябва да говорят тези хора, преди да заблуждават, че разследванията не са доказали нищо. Да коментират и защо УЕФА не реагира, ако уж е имало вмешателство на държавата? УЕФА изпрати ли човек да провери тогава за какво става въпрос и какво констатира той? Защо нямаше реакция? И ако обичат, да не си позволяват да заблуждават и да лъжат, че те, видиш ли, били спрели УЕФА да не накаже БФС. Истината е, че, за съжаление, от УЕФА явно са видели накъде отиват нещата и това доведе до изключването на президента от Изпълнителния комитет на УЕФА преди 2 години!

Затова сега УЕФА и ФИФА изпратиха писмо до БФС да попитат на базата на какви правни аргументи се случват всички тези неща с връщането на оставката! Чакаме отговора на БФС с нетърпение. Защото, както видяхме, правни аргументи няма!

Затова хората от ръководството трябва да върнат извънредния конгрес веднага! А не да се чака редовният... Защо? Защото, ако се чака до февруари, това е достатъчно време, за да се направи организация за манипулиран конгрес и за натиск и заплахи върху клубовете как и за кого да гласуват!

Защото ни звънят отбори, че човек от БФС, който отговаря за направление Столични първенства, в които влизат и ДЮШ, е звънял на отборите да им казва да не гласуват за провеждането на конгрес, а ако има такъв - да не гласуват за приемане оставката на Михайлов!?! Човек, който отговаря за детско-юношеския футбол в София област!!!

Представете си само... После чакаме децата ни да имат правилно разбиране за нещата и равен шанс за развитие! Падение!!!

Вече виждам, че доста фенове на клубове изразяват позицията си по време на мачовете от първенството! Продължавайте да искате промяна!!! Но апелирам и към още повече клубове да не се поддават на натиск, заплахи и манипулации, а да изразяват ясно волята си. Искат ли промяна? Скоро ще имат възможност!

Апелирам футболните гилдии и все повече фенове да показват желанието си за тази промяна - дали искат такава, или ще оставят българския футбол в миманса и в ръцете на хората, които за толкова години не направиха нищо съществено!? Огромните пропуснати възможности по програми на УЕФА не доказват ли несъстоятелността и неумението на това ръководство да постигне големи неща, или живуркането от днес за утре е нещо, което ще се толерира и ще ни държи вечно на опашката в европейският футбол!?

А къде съм ходил да търся подкрепа, както каза един "исполин" на управлението на футбола ни... Къде ли не! Още преди, когато бях активен футболист, когато съм ходил на посещение при клубове, фенове, футболните гилдии, винаги е ставало въпрос за състоянието на футбола ни! Казвали са ми проблемите си, споделяли са и винаги са ме питали какво смятам да направя по въпроса!? Най-вероятно водени от това, което казах в миналото, че искам да помогна на футбола ни, когато му дойде времето! Е, времето е тук.

Ходил съм на срещи в УЕФА. Говорили сме за футбол, питал съм за мнението им за нашия футбол, дискутирали сме...

Покрай фондацията ми в подкрепа на талантливи български деца съм се обръщал към държавни институции - Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, което е нещо съвсем нормално, когато имаш фондация и ти трябва конкретна подкрепа от държавата. Не съм искал финансова помощ, но каквото съм търсил, винаги съм го получавал, независимо кой е управлявал през годините. Защото с работата си сме се доказали, че сме изрядни и може да ни се вярва! (Виждате ли разликата тук?) За което аз и децата ни сме благодарни!

Както се вижда, където и да съм се появявал от гореспоменатите, винаги са ме питали за футбол... За моето мнение - как и кога нещата ще се подобрят! Разговаряли сме, обсъждали сме... Ако всичко това е равно на искане на подкрепа, така да е!

Винаги ще искам тази подкрепа от футболните гилдии в България - клубове, фенове, медии, държавата... Да подкрепят промяната! Защото е време! И защото сегашните ръководители изгубиха доверието на всички ни!

Още спортни новини четете на сайта на Gol.bg


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
кой го бръснев УЕФА ПОЗНАВАТ ЛИ КОЙ Е
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те отдавна са тук ...и то само на една групировка ,другите ги избиха или са по затворите
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изтиканите от Борисов мафиоти се опитват да се върнат...
10
3
 
0
 
! Отговори
аа1830 преди 1 месец
Следващият президент незнам кой ще е, но ще е с перука!
9
1
 
1
 
! Отговори
aa1830 преди 1 месец
И Бербатов е с перука. Големи надежди недейте да имате.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Принципно е ясно,че при нови избори ще си изберат отново перукан. Има десетки измислени отбори по селата които за 10 топки са готови да затрият футбола ни и пак да гласуват за тоя....
7
3
 
3
 
! Отговори
Бъдещият Президент ! преди 1 месец
ГРИША ГАНЧЕВ ИСКА ДА ИЗРИТА ТЕЗИ СМЕШНИЦИ ОТ БФС !!!БЕРБАТОВ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН !
6
2
 
13
 
! Отговори
Нона преди 1 месец
ТоА БориСРАв Михайлов пуска тия слухове! Щот ще спре хранилката на родата му - сина му Николай и брат му Руслан!
5
3
 
12
 
! Отговори
121 преди 1 месец
Евала. Ама и Боби Михайлов в затвора.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бербатов кандидатирайсе За президент на България и ще гласувам с две ръце за теб.
3
6
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Браво Бербо
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек една перука ще сменя друга,докога фалшиви коси ще ни управляват?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГоУем цирк са тея ритнитопковци