Данъчни подгряват концертите на AC/DC и Елтън Джон

НАП се оплаква, че са събрали с 600 млн. по-малко в хазната
19 мар 2010 07:29,
41
Данъчни подгряват концертите на AC/DC и Елтън Джон
Концерт на AC/DC. Снимка: БГНЕС

Данъчни ще броят билетите и поканите за големите концерти на Елтън Джон и AC/DC в България, обяви изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.

"Ще се проверяват заявени билети, закупени и реализирани билети, колко от тях са под формата на покани, какви са разходите за наем и организация, всичко ще мине под зоркия поглед на агенцията, като няма да пречим на забавлението на хората", посочи той.

По думитие му в момента текат проверки на 13 компании, които канят световноизвестни музиканти у нас.

Инспекциите са показали, че две от компаниите са укрили 100 000 лв.

Шефът на данъчните отчете сериозен спад – с 600 млн. лв., на постъпленията от данъци за първите два месеца на тази година спрямо същия период на 2009 г.

Стефанов допълни, че има сериозни затруднения при плащането на данъците не само на големите, но и на малките фирми и добави, че трябва да се отчете и сериозната фирмена задлъжнялост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
boza преди 14 години
eeee to biva ,ama chak tolkova---mediite ni vzeha za balamurnici, che po tozi nachin subiraemosta na danucite ste se uvelichi----ste se uvelichi ama na kukovo ljato!!!!
38
1
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Elton John parvo da se izvini na vsi4ki hristiqni za dumite si(ako sa go citirali to4no),ina4e po-dobre da ne stapva v Bulgaria.Bezdrugo vednaj otmeni koncert tuk,napravo po-dobre da ne se qvqva.
37
0
 
2
 
! Отговори
БГ Реалити нюз преди 14 години
Всеки един от музикантите трябва да си носи нот. заверена декларация за липса на данъчни задължения от всяка една държава, коята са посещавали през последните 25 години. Да си внесат и осигуровки за българска пенсия също. Така ще ги улеснят максимално хората и те с удоволствие ще идват за всеки концерт. За НАП билетите за концерта ще са с 10% отстъпка, а проверяващите ще бъдат на половин надник. Още новини в понеделник от Министерство на финансите.
36
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 14 години
Само така! След тях погвайте и Михаля.
35
0
 
6
 
! Отговори
аман преди 14 години
хм, ще взема да стана един данъчен за няколко месеца, колкото да изгледам без пари АС/DC, Елттън джон, Металика и Рамщайн :)
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тези данъчни просто се чудят как да влязат безплатно на концертите. ха-ха-хаХитричко, мдаа.А как ще изчислят процента "изгорели" билети, дето хората са си купили, но по една, или друга причина не са успели да отидат?!?!
33
0
 
3
 
! Отговори
клъв преди 14 години
Аз викам - направо да ги продават!!!С касов апарат,свързан с Аксаков))))))
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tarsete gi ot murgina
31
0
 
8
 
! Отговори
Писна ми преди 14 години
Всеки ден новините стават все по-абсурдни..Да не застанат данъчни на входовете и да раздават квитанции за платен данък към всеки билет?!...Да погледнат крадците в Народното събрание - там да търсят парите..Баси и малоумщините, които им ражда главата..А AC/DC са върха ;-)))
30
1
 
9
 
! Отговори
оле преди 14 години
Какво хулите правителството че си върши работатаа , само ние обикновенните ли ще плащаме данъци? Май до сега хората с Бентлита , Фолк Певци , Футболисти са се скатавали а ние сме издържали държавата. Вижте основните ПРИХОДИ идва от Данъци и Осигуровки + Пари от ЕС , последните не ни дават заради миналото управление
29
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 14 години
Елементарно мислене! Със същия успех могат да застанат и на входа на обществените тоалетни - там дори и билетчета не дават - ха-ха.
28
0
 
6
 
! Отговори
винс преди 14 години
А ми то вече няма кой да работи и да плаща данъци. как да има събираемост! от билети за концерти! ха ха що не се огледат малко около тях. толкова са близо хората дето трябва да бъдат проверени, ама то и те като са част от тях как да стане.
27
5
 
2
 
! Отговори
елена преди 14 години
*** и държавата,и чудото....само да посмеят да ни развалят кефа от концерта с тия тяхните простотии!...пари не търсят където трябва,само се правят че отчитат дейност.ПУМИАРИИИИИ
26
1
 
2
 
! Отговори
HEVI METALA преди 14 години
JICIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SUPER!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а бе какво са то 600 млн за очилатия ***. 100 000 от концерти, 599 900 000 от данък върху пенсиите и майчинството и готова работата.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Започнаха да бъркат и в чуждите паници. МАЙМУНИ.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
20 години къде спахте
22
0
 
5
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Просто са жалки и смешни!
21
0
 
11
 
! Отговори
рокфест преди 14 години
Да идат да подгреят и Рамщайн,Слейър и Металика.Направо очилатия наповски пор да се нареди на сцената до Тил и до Джеймс Хетфийлд...Обложете с 50% данък и билетите,защото са много евтини.Да се проверят сметките на Елтън Джон и на Ангъс Йънг.Само другарката Мургина и патронът и Орешарски недейте закача!Бах му идиотията.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво стана с Костов - след приватизацията изчезват 24 милиарда.какво стана с Мургина - 3 милиарда източени ?или със царя - 10 милиарда източени пари за 4 години?какво стана с Орешарски който не можа да обясни как така липсват 6 милиарда ?е това са въпросите