Уикенд с Dnes.bg: Sofia Design Week, Дейвид Моралес

И още от най-интересното в културния календар на столицата в почивните дни
Обновена: 10 юни 2011 20:47 | 10 юни 2011 20:41,
8
Уикенд с Dnes.bg: Sofia Design Week, Дейвид Моралес
Плакат: ЕДНО

10 юни, петък

ФЕСТИВАЛ

Sofia Design Week
Дизайнът е навсякъде. В четката за зъби, кранчето на мивката и чашата с вода. В удобните кецове, чантата през рамо и любимите дънки. В табелата на улицата, пейката на тротоара и шрифта във вестника. В кофичката на киселото мляко, велосипеда и приборите за хранене… Ежедневно, всеки използва стотици предмети. Първото издание на Sofia Design Week  възнамерява да докаже колко реално е влиянието на дизайна върху човешкия живот, като  разбие ежедневието на съставните му части. Програмата е разпръсната в 50 обекта из цяла София. Лекторите и гостите са стотици, а изборът е толкова богат и разнороден, че изглежда най-лесно да се набавите книжка (има ги във всички качествени заведения и галерии в София) и да тръгвате на поход. Очакват ви дизайн на дрехи, на храни, на мебели, на печатни продукти, детска програма, Софя Диша: Дизайн и още много, много спирки...

МУЗИКА

Bei the Fish
Македонската формация е създадена от музиканта Огнен Атанасовски, по образование контрабасист, който посвещава живота си на създаването на различни звуци. Двама млади хора се присъединяват към бандата – Гйоргиевски Ненад Тонкин (програмистът и мозъкът на проекта) и Валентина Миновска, която е ангелският глас на бандата. Стилът им е уникална смес от акустични инструменти, електроника и модерна Балканска и Средиземноморска подправка, със завладяващата природа на поп музиката. Любимци на медиите и младите хора в страната си, а и на MTV (където последната им песен се държи стабилни позиции в чартовете 9 седмици). Концертът им у нас ще бъде със специалното участие на младия, изключително талантлив английски хип-хоп артист Ола Диос.
Sofia Live Club
10 юни (петък), 22.00

ПАРТИ

Дейвид Моралес
Сезонът на партитата на открито ще бъде открит от маестрото на ремиксирането David Morales. Носителят на Грами е първият диджей определен като супер звезда. През 1983г. излиза първият му албум The Program, който му носи световна популярност, която го преследва вече над 25 години. След дебютния си албум David Morales започва активно да се занимава с ремиксиране на най-големите звезди на световната поп сцена - Madonna, Kylie Minogue, Whitney Houston, Pet Shop Boys, Michael Jackson, Janet Jackson, U2, Luther Vandross, Aretha Franklin, Diana Ross, Jocelyn Brown, CeCe Rogers, The Spice Girl.... Именно затова той е често определян като създателят на ремикса. Най-новият хит на легендата на хаус музиката e сингълa му You Just Don’t Love Me, който ще чуем на живо тази нощ...
Yalta
10 юни (петък), 23.00

11 юни, събота

ПРЕМИЕРА

Are You Lonesome Tonight
Are You Lonesome Tonight е моноспектакъл на Красен Кръстев - един от най-успелите български артисти в областта на модерния танц и танцовия театър на международна и европейска сцена в последните 15 години. Представлението изследва универсалния въпрос (чувство, състояние) за самотата. Пърформансът е гмуркане в интимността, физически подход, които подчертава връзката между индивида и околните, индивида и неговото алтерего, позитивното и негативното, надеждата и отчаянието. Фокусът е върху емоционалното лишение, раздялата, или върху най-голямата тъгa на един човек- липсата на другия. „Are You Lonesome Tonight?” се разгръща като сън. Сън с желание да напуснеш тялото си, да скъсаш с рефлексите си… да обърнеш страницата…
Червената къща
10 юни (петък), 20.00

МУЗИКА

Sentimental Swingers, Sentimental Swingers, Михаил Йосифов Секстет, The Smugglers Collective
Общите партита на трите колектива вече се превърнаха в една от най-приятните случки в столичния (и не само) клубен живот. Sentimental Swingers (Рони от Nasekomix, Деси от Phuture Shock и Вера), Михаил Йосифов Секстет и диджеите от The Smugglers Collective отново ще ни поведат на вълнуващо пътуване назад към ерата на суинга, за което са необходими удобни обувки, много усмивки и добро настроение. Вокалното трио ще пее обичайния си репертоар от емблематични суинг и джаз стандарти, както и композициите на   Йосиф Цанков, които чухме в нов аранжимент на Sofia Swing City през февруари. Разбира се, класическите песни от началото на миналия век, блясъкът, шампанското и ретро атмосферата отново ще завладеят клуба и всички в него.
Sofia Live Club
10 юни (петък), 22.00

КИНО

Едит и Марсел
Филмът на майстора на любовната драма - Клод Льолуш е история за голямата и трагична обич на два истински идола на Франция - прочутата звезда на мюзикхола Едит Пиаф и световния шампион по бокс средна категория Марсел Сердан.
Одеон Филмотечно кино
11 юни (събота), 19:00

12 юни, неделя

ТЕАТЪР

Дон Жуан
Една от най-впечатляващите визуално постановки на Александър Морфов вече няколко сезона разтуптява женските сърца с вечната история за отреклия се от бога съблазнител, който докрай не се разкайва за всички сълзи, които оставя след себе си, и всички грехове, в които църквата го обвинява. В интерпретацията на Морфов Дон Жуан влиза в безспирен дуел с любовта, със съмнението, със света и дори със себе си. Блестящи роли на Деян Донков, Захари Бахаров и Рени Врангова.
Народен театър Иван Вазов
12 юни (неделя),  19.00

КИНО

Ганди
Биографичен филм за великото дело и забележителния живот на Махатма Ганди с Бен Кингсли в главната роля. Вълнуващ, спиращ дъха, вдъхновяващ, с 8 Оскара.
Одеон
12 юни (неделя),  18.00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
darky преди 12 години
Първо, това е трето издание на SDW.Второ, идеята е да си раздвижите трътките из столицата и да видите малко хубави, приятни и обогатяващи тесногърдата култура на българина места :)Трето, всяка изложба е безплатна даже и хората по тях са наистина страхотно усложливи и ведри. Съжалявам тея, които си мислят дори грам лошо за това събитие..
4
4
 
0
 
! Отговори
Даола преди 12 години
А в залите на Централна баня куп ненужни изложби, които не интересуват никого - пари хвърлени на вятъра.
3
2
 
1
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Театралните спектакли, филмите и концертите са с билети - няма нсикакъв смисъл от подбони седмици - хората могат да видят всичко това и в друго време.Би трябвало да е безплатно за нашия обеднял народ.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, уляха се! Присвоиха си и театрална постановка и кино, само и само да изцицат повече пари от спонсорите. Голяма гнус е в тая България.
1
1
 
1
 
! Отговори
kakvooooooo? преди 12 години
Много известни са тия.Със своята неизвестност