По-високо финансираните програми срещу пушенето са по-ефективни

Колкото повече средства се изразходват по-различни програми, толкова по-голям е броят на отказалите се от вредния навик
30 яну 2008 11:29,
4
По-високо финансираните програми срещу пушенето са по-ефективни
Снимка: Булфото

Американските държавни програми за контрол върху тютюнопушенето са ефективни при намаляването на броя на пушачите и щатите, които изразходват повече средства постигат най-добри резултати, сочат федерални здравни работници, предаде Ройтерс.

Оказването от пушенето сред възрастните в отделните щати директно зависи от увеличаване на вложенията на глава от населението в контрола над цигарите и програмите за спиране на тютюнопушенето, сочи изследване, публикувано от American Journal of Public Health.

Учени от Центъра за контрол на болестите и превенция и независим изследователски институт са анализирали данни за тютюнопушенето и контрола над цигарите във всичките 50 щата на страната от 1995 до 2003 г.

От организацията Кампания за деца без тютюнев дим заявиха, че САЩ ще похарчат 717 милиона долара за финансовата 2008 г. за контрол над цигарите и програми за отказ от вредния навик.

Тези програми включват реклами за опасността от цигарите, училищни и обществени мероприятия, както и безплатни телефонни линии, които да помагат на хората да се откажат.

Изследването показва, че колкото повече средства се изразходват по-различни програми, толкова по-голям е броят на отказалите се от вредния навик.


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
musicman преди 14 години
...............кога ли някой от пушачите по света,ще му светне "лампичката" и ще подаде съдебен иск..........за няколко стотин милиона долара (я срещу САЩ,я срещу ЕС),за това че бива дискредитиран и дискреминиран,относно собственото си право на избор (дали да пуши,или не)!!!!!!и когато ги осъди и му наброят паричките,като океанска вълна ще завалят все повече и повече такива искове.......пък тогава да ги видя тия с кампанийте и техните "хуманитарни" правителства!!!ЗНАМ че е вредно тютюнопушенето,но все пак си е лично мой избор това да го правя - и никой друг,освен мен,не може да вземе решение как да живея!!!!!!!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Сиготури Накура преди 14 години
Ама наистина ли? Значи изследването показва, че като се вложат повече средства се постигат по-добри резултати. Колко невероятно! Изумнитено! И през ум не би ми минало такова нещо! Изследоватлите, направили това епохално откритие, трябва да получат нобелова награда!
1
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 14 години
Това че цигарите са вредни е разработка на производителите на лепенки за отказване от цигарите. Пушете хора грехота е да се мре здрав... :)