Втори смъртен случай от А(H1N1) у нас

Жертвата отново е от Самоков
27 окт 2009 21:43,
63
Втори смъртен случай от А(H1N1) у нас
Снимка: БГНЕС

32-годишен мъж от Самоков е втората жертва на грипа А (H1N1).

Мъжът се е самолекувал десет дни, съобщава Дарик радио.

Още по темата

Чак в неделя е потърсил лекар в поликлиниката в Самоков заради висока температура и общо неразположение.

Мъжът веднага е бил закаран с реанимобил в болницата "Свeта Ана" в София, където починал.

Той няма никаква връзка с първия починал от новия грип, който също беше от Самоков.

Междувременно bTV съобщи, че петима ученици от Трявна са заболели от А (H1N1).

От сряда училищата в града ще бъдат в грипна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е, ER_Dr, на нас ни разправяха и че в България и криза няма да има, и че грипа ще ни заобиколи.От няколко дни в Германия ги имунизират наред. А ние дори да си мием ръцете не се научихме...
60
0
 
0
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
Хората в Германия цяло лято си пиеха тамифлу още като кихнат и не философстваха за някаква световна конспирация, нито пък се праскаха, че тях такива измислени болести не ги ловят.
59
0
 
0
 
! Отговори
въпрос? преди 14 години
Абе как така в Германия има само 3ма умрели, като хем населението е 12 пъти по-голямо, хем се пътува много повече, хем има много повече чужденци...???Те ли са некви извънземни или ние сме некви неандерталци?
58
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 14 години
Не е така. Това за слабата имунна система важи за обикновения грип, при който умират възрастни болни хора... А особеното на този, свинския, грип е, че заболяват млади здрави хора, и умират... Това е разликата... И е доста необяснима...
57
0
 
0
 
! Отговори
Делина преди 14 години
Това, което прочетох разбирам, че се разболяват предимно хора с слаба имунна система.Профилактични мерки, мед,лимони,орехи. Рибено масло, и големи количества Витамин C !Хигиена !
56
0
 
0
 
! Отговори
hani преди 14 години
кви са симптомите ?
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе тоя е бил *** и се е лекувал 10 дни сам....неска сички *** в самоков беха с маски :D:D
54
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 14 години
И все пак аз нямах проблеми с белия дроб,и болки в костите което споменават като симптоми за св грип,за това се самолекувах..
53
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 14 години
незнам дали имах свински грип, но днес за първи път от 4 денонощия се събудих без температура.
52
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 14 години
Освен това е много важно по време на грип да се храните само с плодове и зеленчузи,по този начин организма ви няма да отделя голяма част от енергията си да преработва дюнера или боба... пиите много вода тя прочиства(2,3литра на ден).Последната част е ходенето до тоалетна по голяма нужда,колкото повече толкова по добре(това избавя тялото от голяма част токсини)
51
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 14 години
ако до 4 дни не се оправите след долу посоченото самолечение (наистина трябва да отидете на лекар),4 дни имах температура,а не съм бил болен от 7 години пих по 10 таблетки витамин Ц на ден,пих по 1,2 кутии натурален сок,ядох много чесън,ама много тои има естествен антибиотик,ядох по 1,2 лимона на ден и пиех по 3-4 чая с много мед и лимон.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Д-р Ковачка е много добър специалист. Грешите за болницата в Самоков.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
На болницата в Самоков трябва да сложат голяма табела с предупреждение "ВНИМАНИЕ ОПАСНО ЗА ЖИВОТА" Само като погледна некролозите на колко млади хора увиснаха по стълбовете направо настръхвам
48
0
 
0
 
! Отговори
Доктор ОхБоли преди 14 години
до BOB (34) .. ОТИДИ НА ЛЕКАР! Според мен почти сигурно си болен от свински грип! Отиди веднага.. един приятел така не отиде и .. умря за 3 дни :( .. но той беше на 84 - така че на теб ти давам поне седмица .. УСПЕХ
47
0
 
0
 
! Отговори
Цървулан преди 14 години
Гледам хора неосведомени, а и откровено нежелаещи да се осведомят, продължават да се оставят да бъдат манипулирани и водени за носа. Лекарства против грип НЯМА. Против вирусите тялото изгражда антигени само и се преборва само или си ги доставя изкуствено чрез ваксина (по-лошия вариант, но понякога наложителен, но в случая с грип - абсолютно грешен). Лекарствата са за засилване на имунната система, подпомагане на тялото и борене на страничните ефекти, за да не се усложни, докато тялото се бори.
46
0
 
0
 
! Отговори
чук преди 14 години
Отказвам да ходя на лекар! В държавата, в която откровенно се търгува с органите на хората - вижте закона за донорството - ако умреш как ще изконтролираш дали са спазили желанието ти да те погребат с органите ти по християнски? Държавата, която провежда системен геноцид към своето население за да скрие убийствата, кражбите и издевателствата на комунистическата мафия. В държавата където кризите не спират вече 75 години без война! Абе да идва грипа...
45
0
 
0
 
! Отговори
Нина преди 14 години
Доколкото разбрах, ако искаш да се изследваш дали си болен от точно този грип, трябва да извадиш около 100 лв от джоба си. Иначе като отидеш на лекар, ти изписват общи лекарства за грип и те пращат да си ходиш!
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а как се изследва дали имаш или нямаш свински грип,изпесват ти лекарства и толкоз
43
0
 
0
 
! Отговори
мангуста преди 14 години
Както виждаш човека не е починал от самолечение, а след "компетентна" лекарска намеса! Лекарите в България са абсолютни некадърници и обирджии - казвам го с болка на сърце и от опит за съжаление! Нямам НИКАКВА ВЯРА И РЕСПЕКТ КЪМ ЛЕКАРИТЕ, затова се самолекувам и продължавам да се самолекувам!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Като вляза в автобус навсякъде около мен кашлят и кихат. Бог знае колко от тях са болни от свински грип."Ми да ти кажа значение няма дали грипа ще е "обикновен" или "свински". Само медийна истерия.И има голяма разлика между "умрял ОТ грип" и "умрял С грип", в случая не е ясно кое от двете.(предния случай се разбра че е второто)