Още 10 години ще губим от биоразнообразието си

ЕС реши да отложи крайния срок, до който да спре изчезването на застрашени видове
15 мар 2010 17:29,
5
Още 10 години ще губим от биоразнообразието си
Снимка: БГНЕС

Министрите на околната среда на държавите от Европейския съюз решиха днес да удължат с десет години крайния срок, до който да спре изчезването на застрашени животински и растителни видове, предаде ДПА.

ЕС беше обещал, че до 2010 г. ще спре изчезването на редки видове. Редица изследвания обаче показват, че това обещание няма да може да бъде спазено.

Министрите изразиха в декларация силното си безпокойство от това, че обявената за 2010 г. цел не може да бъде постигната и че "загубата на биоразнообразие продължава с недопустими темпове, като влече след себе си много сериозни екологични, икономически и социални последици".

Още по темата

Министрите определиха 2020 г. като краен срок за спиране на изчезването на застрашени видове. Те се споразумяха, че за тази цел ЕС ще трябва да въведе много по-строги правила за защита на редките видове и техните местообитания и да повиши ефективността при прилагането на тези разпоредби.

Според неотдавнашен международен доклад за икономиката на биоразнообразието изчезването на животински и растителни видове и унищожаването на техните местообитания по целия свят струва около 50 милиарда евро (69 милиарда долара) на година, отбеляза ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
333 преди 14 години
Така ще бъде докато правителствата и народите не озаптят финансовата си олигархия.Всеки предприемач е готов да рискува всичко ,само исамо да изплува.Човечеството е принудено да измисля стоки с които да исмуква пари за да се връщат кредитите на банките, оследние са черни дупки без етика и морал
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Za da spre izchezvaneto na vidove, triabva da sprat samo edin vid da se razmnojava.....
4
1
 
6
 
! Отговори
зъл преди 14 години
Още десет години ще губим биоразнообразието си! А после вече няма да има какво да губим
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Видове са изчезвали още преди човека да дойде на земята. Последните векове ние сме живяли в един от най-биоразнообразните периоди на планетата следователно си е било време то да почне да намалява. Единственото, което могат да направят хората, ако се организират (а това няма да стане), е да намалят скоростта, с която изчезват видове.
2
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Изчезването на видове не може да се определи на някаква сума! Разнообразието на животински и растителни видове, както и всеки един отделен живот на което и да е създание е безценно!!!
1
6
 
4
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА: "Министрите определиха 2020 г. като краен срок за спиране на изчезването на застрашени видове." Първо трябва да спрат Гоце- ловецо от Пеуник.