След 10 години – вегетарианци по неволя

Според учените времето на евтината храна свършва
Обновена: 11 фев 2011 19:16 | 11 фев 2011 19:15,
65
След 10 години – вегетарианци по неволя
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специалистите в сферата на храненето са на мнение, че цените на хранителните стоки съществено ще нарастват, съобщи aif.ru. Според футуролога Стив Конър в близките десет години разходите за храна ще нараснат с 50%.

Най-скъпи ще станат месото, млякото, рибата, шоколада и кафето.

По този начин на много хора ще се наложи да станат вегетарианци по неволя.

Според експертите до недостиг на основните продукти в много региони в света ще доведе нарастващият брой на населението, промените в климата и изтощаването на почвите.

Надеждата е новите технологии в селското стопанство, генномодифицираните растения и клонирането на животните да спасят човечеството от глад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ГМОхрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
tiq po4vi sa xranili xilqdoletiq xorata kvi gluposti mi govorqt tiq,bili se izto6tili,da kato slagate v tqx izkustveni torove ,gmota i drugi,nikoi ne iska da razviva selskoto stopanstvo vseki gleda lesnata pe4alba,za6to darjavite ne otdelqt sredstva za tova ami za drugi gluposti
37
1
 
27
 
! Отговори
измамната надежда преди 13 години
Никой не ви вярва на глупостите. Конвенционалното земеделие е много по-ефективно от модерните гмо-та. Хилядите разорени земеделци в Индия го доказаха. На гмо-въдицата кълват само зле информираните.
36
2
 
23
 
! Отговори
нищо ново преди 13 години
И без да съм футуролог ще ви кажа, че когато живееш в града и разчиташ на храната в близкия супермаркет, ще плащаш за нея скъпо и прескъпо, просто щото нямаш избор. А там, разбира се, ще ти продават най-големия ***, от който ще станеш 200 кг и ще умреш преждевременно я от инфаркт, я от диабет я от някоя друга "болест на съвремието".
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az shte kloniram praseto na selo s stonojka pone shte ima mnogo butove
34
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
И защо трябва да ям само домати и краставици, след като мога да ги комбинирам с една чудесна вратна пържола?!? Ако никой не яде месо, то свинете и бройлерите като домашни любимци ли ще се отглеждат??? "Свобода за всички животни"?!?!? Сигурно и уличните *** в центъра на София те радват??? Хахаха, не ме разсмивай! Растенията от своя страна също за живи същества! Аз лично не харесвам букети, които след два дни увяхват, това си е чисто и просто разхищение на нещо красиво...Хора всякакви обаче :-)
33
8
 
3
 
! Отговори
ВЕГАН преди 13 години
До 25 ти пък е време да се ограмотиш и да разбереш, че човек може да си набавя всички необходими витамини и минерали от растителна храна. Вземи и прочети vegetarianstvoto.hit.bg там е описано всичко. Хора, идва ново време, New Age поколението и децата индиго, които изцяло отхвърлят яденето на месо и искат пълна свобода за всички животни. Време е всички стари разбирания и ограничения да отпаднат постепенно. От 2008 Вегетарианците в България вече са се увеличили двойно.
32
1
 
2
 
! Отговори
istinata преди 13 години
NEOLIBERALITE 6TE IZHRANQT VSI4KI *** NA SVETA
31
3
 
16
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Явно, това е програма за отслабване на дебелия американски народ.
30
1
 
3
 
! Отговори
tt преди 13 години
do N18iskam samo da yto4nia, 4e xranata poskapva navsiakade po sveta zaradi slabite recolti porodeni ot navodnenia, sy6i i ob6to kazano ot promianata na klimata po sveta. Xranata poskapva i v evropa i v amerika i navsiakade, ne si mislete 4e se sly4va samo v bulgaria i 4e e spekylatcia. India i China prez poslednite 5 godini imat vse nai slabata recolta na oriz za poslednite 20 godini, a te sa osnovnite proizvoditeli na oriz za sveta, darjavite ot 3 sviat jiveiat po4ti samo na tova.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Надеждата е новите технологии в селското стопанство, генномодифицираните растения и клонирането на животните да спасят човечеството от глад." - не, итсинският шанс за планетата е 85% от човечеството да изпукат скоропостижно. тогава ще има и място, и ресурси за останалите
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След 10 години дай Боже световните конспиратори измрат поради някакво щастливо обстоятелство и хората заживеят най-накрая в мир, здраве и охолство!
27
0
 
6
 
! Отговори
екопроизводството преди 13 години
Аз пък ще взема да си отглеждам нелегална краван а терасата - така хем няма да плащам данаци, хем ще си имам мляко, хем някое друго теленце за мезе и ще си създам естествена, подхранена почва.... може и да продавам от нея....
26
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами понеже ся направиха моловете и трябва вече да има яка печалба...Допреди 20 години при бай Тошо произвеждахме храна за 5 държави,гладен човек нямаше и храната беше почти безплатна.Всичко това е далавера,спекула,картелни далавери и корупция.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"изтощаването на почвите" ?Я????досега не бях чул такава смешка,тея май не са чували за "кръговрат на веществата" в часа по биология.почвите не се източават,просто елементите преминават в различни състояния,от едно място на друго,но за изчезване не може да става и дума
24
3
 
20
 
! Отговори
до ултра смотан преди 13 години
Време е да си пиеш хапчетата , включително синтетичните витамини и минерали ,които няма как да си набавиш от зелевата салатка. Да си пълен вегетарианец е също толкова вредно колкото да се тъпчеш постоянно с месо. Хората са всеядни , запомнете го най-сетне това с изтормозените си и недоразвити мозъчета вегетарианчета прости.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен това до 10 години ще има храна на хапчета, която ще е идеална за африка и азия, където така или иначе нямат нужда от качествена храна. А истинското ядене ше е само на масата в европа и отчасти америка :)
22
0
 
18
 
! Отговори
Никича преди 13 години
Накрая всеки ще си сее в двора и това е.Майната им.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха някои обичат да всяват паника сред хората.едно ще ви кажа - преди 8 години се занимавах с производство на домати и краставици,познайте какво се случи - нямаше кой да ги изкупи.Толкова много производители имаше,че аз бях поредния сред тях.Накрая се ядосах и ги изсипах на магистралата (ако си спомняте протеста тогава).след като производителите са толкова много,защо цената расте ?СПЕКУЛА е отговора
20
10
 
14
 
! Отговори
УЛТРА ВЕГАН преди 13 години
Хора време е всички да станете вегетарианци! Да не ядете мъртви животни. Да не носите кожи от убити животни. Да уважавате животните, защото и те са божии създания! Всички хора вегетарианци! Пълна свобода за всички живи същества!
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази статия ако не е платена па на :-)) Щом ви харесва, яжте *** на Монсанто...Но не лъжете хората!!!!