Яжте ябълки за по-дълъг живот!

Те увеличават средната продължителност на живота с 10%
Обновена: 9 мар 2011 15:28 | 9 мар 2011 15:27,
8
Яжте ябълки за по-дълъг живот!
Снимка: Reuters

Благодарение на антиоксидантните си свойства ябълките увеличават средната продължителност на живота с 10%, докладват учени.

Смята се, че вредните вещества, генерирани в организма, наречени свободни радикали, които причиняват нежелани промени в него, участват в процеса на стареене и някои заболявания, а антиоксидантите противодействат на тези процеси.

Отличен източник на антиоксиданти, например, са ярко оцветените плодове и зеленчуци като домати, броколи, боровинки, ябълки и други.

Екипът на учения Жен Ю Чен открива, че ябълковите полифеноли не само удължават средната продължителност на живота, но и помагат за запазване способността за движение. В допълнение ябълковите полифеноли влияят на нивата на различни биохимични вещества – маркери за стареене.

Резултатите от сегашното изследване подкрепят изводите, направени от други проучвания, включително и тези, според които, ако жените консумират често ябълки, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания с 13-22%.

 

Още новини за здравословно хране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ябълкиантиоксиданти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ябълките са сред плодовете с най-високо съдържание на пестициди..правете си вие САМИ сметката колко ще ви удължи живота това!
6
0
 
4
 
! Отговори
оле преди 13 години
до боледувалНапротив ! Точно тук му е мястото да се сподели нещо,което е полезно,а не само"чесане на езиците".
5
0
 
6
 
! Отговори
боледувал преди 13 години
Искам да споделя тук нещо друго.Често се рекламира клинично лечение на фисули,кръвозасядания.А има много *** начин,достъпен до всеки, от народната медицина.Завира един литър вода,слагаш супена лъжица,две изсушена смрадлика /тетра/ и оставаш малко да поври.Изсипваш запарката примерно в леген и приклякаш,колкото можеш да издържиш на горещите изпарения десетина минути.Една две процедури и решаваш неприятния си проблем.Извинявайте,ако считате,че тук не е мястото на казаното от мен.
4
1
 
5
 
! Отговори
оле преди 13 години
За мен нищо ново в тази т.нар. "новина".Всеизвестно е,че плодовете и зеленчуците съдържат антиоксиданти ,витамити,целулоза и др.полезни за организма в-ва.Къде е новината ?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aбе как стои въпроса с попските круши и мушмулата :)
2
0
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Който няма ябълки,да пие ябълков...оцет три пъти на ден.Оцета си го пригответе сами от...ябълки,не го купувайте от...бакалията,защото е менте.
1
5
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 13 години
От много ядене на ябълки, тези допълнителни 10% ще ги изкараме в тоалетната :)