"Умно хапче" ни изследва отвътре

Събраната информация се записва на преносимо устройство
10 окт 2011 14:50,
8
"Умно хапче" ни изследва отвътре
Изображение: SmartPill

Учени създадоха „умна таблетка“ (SmartPill), способна да преобърне лечението на редица стомашно-чревни заболявания, съобщи Press Association. Изобретението ще позволи на специалистите да получават изключително точни данни за състоянието на стомашно-чревния тракт.

Всичко, което се иска от пациента, е да глътне хапчето. Преминавайки по храносмилателната му система, то анализира редица ключови моменти: колко бързо се движи, какви са киселинността, налягането, температурата и др.

Цялата събрана информация се записва на преносимо устройство с монитор, което се прикрепя към тялото на пациента в продължение на няколко дни. При това, без да пречи за всекидневните му дейности.

Сътрудници от лондонска болница са първите в Европа, които се запознаха с действието на SmartPill. Според тях уникалността на изобретението е, че тя не само предава изображение на местата, през които минава, но и дава оценка на състоянието на организма.

Изследването с SmartPill не е от най-достъпните. Цената му е 1750 британски лири.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: SmartPill
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Скуба преди 12 години
И аз на моя му викам "умно апче". И той обича да изследва отвътре!
7
1
 
4
 
! Отговори
до келеша преди 12 години
Върви тогава се лекувай с молитви и пиявици - току виж ти излекуват вродения ***.
6
4
 
2
 
! Отговори
келеша преди 12 години
Съвременната медицина е една свинщина и не струва!И съвсем не е напред, а може да е!
5
4
 
1
 
! Отговори
келеша ДО 2 преди 12 години
Много си заблуден,пич!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откъде излиза? И интерсно - рециклира ли се?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа, ново ново та чак дрънка. 10 години след пил-кам-а на омрон се появи и смартпил. Ама голяма революция, няма що. Те хората го ползват от 10 години. От 3-4 го има даже и в Токуда. От 2003-та го имат в Атина. И цената е 1000 лв тука в БГ. Самото хапче струва $250 ако си го купиш сам.Дай да пишем глупости. Нали сме жълт вестник. Важното е клюката, не достоверността на информацията.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама разбира се - точно заради злите фармацевтични компании в момента в Южна Африка се раздават без пари медикаменти, спиращи предаване на HIV по майчино-детски път, с над 90% ефикасност. Има и експериментално лечение, но е на генетична основа с даряване на рядък вид костен мозък - разбираемо е защо още не се практикува официално. Продават се и ваксини за рак на матката, като на места вече ваксинацията е безплатна за деца.Лесно е да бълнуваш конспирации,когато не обръщаш внимание на нищо друго.
1
6
 
11
 
! Отговори
Док преди 12 години
То има и лекарство за СПИН и рак, но докато има фармацефтични компании никога няма да излязат наяве. В Куба вече одобриха ваксина за рак на белите дробове, а СЗО я отрича.