Киселото мляко предпазва от сърдечносъдови заболявания

За този профилактичен ефект са достатъчни само 100 мл на ден
Обновена: 26 окт 2011 12:09 | 26 окт 2011 12:09,
7
Киселото мляко предпазва от сърдечносъдови заболявания
Снимка: архив, Булфото

Киселото мляко предпазва от сърдечносъдови заболявания, защото помага срещу удебеляването на кръвоносните съдове, съобщи  "Дейли експрес".

Екип от болницата "Сър Чарлз Гардънър" в Пърт наблюдавал в продължение на три години 1080 жени на възраст над 70 години. Австралийските лекарите установили, че тези, които включват неголямо количество кисело мляко всеки ден в храната си, значително по-рядко страдат от сърдечносъдови заболявания.

За този профилактичен ефект са достатъчни само 100 мл кисело мляко на ден, уточняват учените.

"Обикновено млечните продукти не се препоръчват при сърдечносъдови заболявания – каза диетологът Кери Иви. –
Консумацията на пробиотици и кисело мляко обаче има доказан благотворен ефект. Вероятно той се дължи на факта, че киселото мляко увеличава нивото на "добрия" холестерол в кръвта".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Марио преди 12 години
Вероятно най-полезното качество на киселото мляко е, че укрепва нашата имунната система, предпазва от болести, намалява стреса и има редица други ползи за здравето. Всъщност това се дължи на пробиотиците, които се съдържат в киселото мляко. Ако се интересувате повече, тук има малко полезна информация kiselomliako.bg/health.php?content_id=7&article_id=11
8
0
 
0
 
! Отговори
константин траев преди 12 години
Здравейте,Работя в Данон и мога да отговаря на поставените от osata въпроси. 1. Продуктите на Данон издържат толкова дни без да вкиснат поради естеството на закваската, т.нар. ниска посткиселиннообразуваща способност (за повече подробности по въпроса вижте в сайта на Активиа, в секцията с експертите)2. При престой в хладилника продуктът не плесенясва, защото хигиената при производство се спазва изключително строго 3. Относно сухото мляко - пак вижте в сайта, видеото Производство 1-ва част
7
0
 
2
 
! Отговори
Joro Stefanov преди 12 години
Хора, замислете се в кой век живеете и се образовайте малко. Технологиите вече не са това, което бяха и до голяма част трайността на млякото зависи от технологичния напредък на компаниите, които го произвеждат, чистотата, хигиенните условия и правилното съхраниение. Едно време незнам дали си спомнянате, разкарваха млеката без хладилни камиони и без да обръщат особено внимание на съхранението им. И дори днес попаднах на следната статия: ***/article?id=312549 , което потвърждава тезата, че някой производители имат технологии и са по напред от други - и това обикновено са големите чужди компании, както визирате Данон. Но това, че трайността е по-висока, не означава че млякото е фалшиво. Много се заблуждавате!
6
0
 
5
 
! Отговори
sisi преди 12 години
страхотна снимка, ще повърна.....
5
2
 
3
 
! Отговори
националист преди 12 години
Който мрази черния си дроб яде в Макдоналдс или мляко на Данон
4
0
 
2
 
! Отговори
eko72 преди 12 години
Истинското кисело мляко-да. Но това което купуваме от маркетите ги предизвиква.
3
0
 
1
 
! Отговори
пешо мандрата преди 12 години
Според мен няма начин в Австралия да става въпрос за кисело мляко като в Бг. И в Бг не мисля, че мялкото е толкова лошо. Живея в чужбина и си квася редовно, като съм вземал подкваса от обикновени кофички от Бг. Квася био прясно мялко от магазин (пастьоризирано и хомогенизирано) и си става съвсем добре. Самото прясното мляко отворено се разваля за 4-5 дена, кислеото престоява и месец (като става по кисело). Не забравяйте, че заквасването е ест. консервиране.
2
1
 
7
 
! Отговори
osata преди 12 години
За съжаление не е само на "Данон", а всички марки. Дори при най-внимателния прочит на състава, отбелязан на кофичката, се оказва, че няма добавки или консерванти, а защо издържа толкова дни, без да се вкисне, нямам обяснение. Освен това при по-дълъг престой в хладилника не плесенясва отгоре, както беше преди години, а става кафяво и горчиво на вкус. Или може би се добавя и сухо мляко? Е, няма и няма да има кой да обясни! Така че полезността му у нас е спорна.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление у нас кисело мляко отдавна няма. Предлага се нещо, което е в състояние да остане годно по 1 година, визирам "Данон". Истинското кисело мляко на третия ден става като оцет и не може да се яде.