5 фитнес мита, които трябва да игнорираме

Как сигурно да се вталявате, без да прекалявате
Обновена: 11 яну 2012 19:31 | 11 яну 2012 19:27,
40
5 фитнес мита, които трябва да игнорираме
източник: Reuters

Всеки ден се чувстваме "бомбандирани" с нова информация и философия за правилния начин на хранене, който в комбинация с фитнес упражнения може да доведе до вталяване.

Голям процент от информацията, която се появява всеки ден, обаче, понякога се оказва просто мит. Ето и 5 от тях.

Въглехидратите са вредни

Въглехидратите са първият източник на енергия за организма и са изключително необходими, особено при тежко физическо натоварване. Пренебрегването на въглехидратите в менюто може да намали мускулната издръжливост и да доведе до загуба на енергия, изтощение и умора. Най-подходящото време за прием на въглехидрати е със закуската и след тренировка, споделят специалисти.

Само тренировките сутрин дават добри резултати

Редица фитнес инструктори и специалисти препоръчват да се спортува между 4 и 6 часа следобед, когато температурата на тялото е най-висока. Тогава сме значително по-продуктивни, но това не е категорично правило. За постигането на добри резултати не е важно само времето за извършване на тренировката, но и постоянството, интензивността и добрата самодисциплина.

За останалите 3 мита – прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: фитнесвъглехидрати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека добавим тука едно разяснение: като приемаш анаболни стероиди(изкуствен тестостерон) когато тялото усети рпекалено високи нива на хормона спира натуралното му производство!! и когато добичето спре хапа,, му пада мускула и му пада оная работа, което е доста рисковано защото често се получават дългосрочни негативни ефекти - ИМПОТЕНТОНСТ!! Има случаи тук в БГ на 20 годишни импотентни младежи...
37
0
 
5
 
! Отговори
185sm-84kg преди 12 години
Казано е: Няма забранени храни,има забранени количества.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе аз съм жена и не ме кефят мускулести,безврати фитнес блъскачи.Прекомерното блъскане някак си влияе и на интелекта....повечето такива екземпляри са някакви мутанти с по една мозъчна гънка,които се интересуват само и единствено от визията си.Не бих сменила един слабо ,стройно и интелигентно момче с подобен ***.
35
2
 
3
 
! Отговори
нз преди 12 години
Съгласен съм с "един".Мазнините са по-добър източник на енергия.
34
0
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Ха-ха. Добре го рече брате Захаринчо.Набийте си го в тиквите че няма нищо изкуствено, което да няма странични ефекти. Получавате, но плащате цена (сега или по-късно).Затова само чисто блъскане в залата, плюс кисело мляко и кИфтета!
33
0
 
11
 
! Отговори
Захаринчо преди 12 години
До edin (34):А кое е източника на енергия според теб? Климатика дето ти духа топло през зимата ли? От въглехидрати, протеини и мазнини, кое е най-добрия източник на енергия? Захарта, белтъка на яйцето или сланинка? Кое ще изядеш ако веднага имаш нужда от енергия? Или пак ще включиш климатика? А този отдолу с тестостеронния цикъл, ами като си вкарваш отвън тестостерон и тялото не ти го произвежда, като спреш "хапа" и топките ти станат като кози барабонки, тогава друг влак ще блъска жена ти.
32
9
 
3
 
! Отговори
edin преди 12 години
Само като прочетох как въглехидратите били първият източник на енергия за организма и колко са важни, и ми стана ясно какви "специалисти" са писали текста... Пълна глупост.
31
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
Май повечето който пишат тук не са виждали фитнес зала отвътре ...освен тази на снимката горе ... Твърденията ,че от т,н добавки страда потентността хич не са състоятелни. За всеки който някога сее докосвал до т.н "химия" знае, че основата на всеки цикъл е тестостерона. Т.е не само, че не го вдигаш , ами и не можеш да го пуснеш и женати после си мисли, че не е правила секс ами е имала среща с товарния влак .
30
0
 
16
 
! Отговори
Doppleganger преди 12 години
Да ви акам на статиите разделени на 2 части. За останалата част от коментара ми - прочетете под другата статия...
29
2
 
6
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
Много диетолози и професори тука бе:)
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно как решихте че креатина и протеина са химия,,, назобаните културисти по рекламите ли видяхте...Е ВИЕ АБОРИГЕНИ ЛИ СТЕ ИЛИ АМЕРИКАНЦИ ОТ 30-ТЕ ИЛИ КОМУНИСТИ ОТ 60-ТЕ?????
27
4
 
13
 
! Отговори
Кръстоносец преди 12 години
М/у другото от " Петте " мита от заглавието,в статията аз прочетох само за два от тях
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Девиза на всички добичета: "По добре як и ***, от колкото само ***!"
25
0
 
31
 
! Отговори
Кръстоносец преди 12 години
Това за което никой не говори е ,че фитнесът е едно прекрасно средство с/у стрес и ни спасява от куп лекарства.Бих го препоръчал на всеки,който може да си го позволи.Наистина си струва
24
6
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
kam ivelina,....probelma s potenciqta ne e fitnesa,a moje bi si ti. ako si nqkoq gruzotiq mn qsno,4e nma da go vdignat,savetvam te da stane6 po seksi
23
20
 
30
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
До фитнес маняците - докато блъскате във фитнеса, някой друк ви блъска жените:)))
22
2
 
13
 
! Отговори
Apocalypto преди 12 години
Лошо е да си дебел и грозен.По-добре яжте сланина и пийте бира,по-привлекателни сте.
21
1
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 12 години
"бомбаНдирани"??? Сериозно???
20
9
 
10
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Щом нямаш 48см. ръка ,значи си гърчав гей.
19
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Изобщо не съм почитател на фитнеса, но сравнението с дядо ти е неуместно. Животът днес е различен, няма физически труд, много информация и стрес. Дядо ти сигурно е ходел пеш поне 2-3 км на ден, освен че е използвал тялото си за още куп други неща... това, което липсва на съвременния човек. Аз лично не обичам спорта и смятам че добри за тялото са естествените движения- ходене, физическата работа...