Хомеопатичен спрей с червен пипер облекчава алергии

Ефективен е за успокояване на симптомите на алергичен ринит
17 фев 2012 11:55,
0
Хомеопатичен спрей с червен пипер облекчава алергии
източник: Reuters
Хомеопатичните назални спрейове с активна съставка червен пипер са ефективни за облекчаване симптомите на алергичен ринит.
 
Изследователите провеждат проучване, в което взимат участие 24 пациенти. Тества се специфична хомеопатична формула, базирана на червен пипер и идентинчна формула, съдържаща допълнителни молекули хипромелоза. Това е растително вещество, което удължава контакта на спрея с вътрешната повърхност на носа.
 
Всички участници, които страдат от упорити симптоми като хрема, сърбеж, запушен нос и кихане, записват своите симптоми ежедневно в продължение на месец. Данните сочат, че симптомите значително се подобряват и при двете хомеопатични формули.
 
Въпреки това, тази, която съдържа хипромелоза, демонстрира по-добри резултати и изисква по-малка честота на употреба.
 
За разлика от назалните стероидни спрейове, това е изцяло натурален продукт, който доказано има клинични ползи и е достъпен без рецепта.
 
Въпреки че хомеопатията е по-рядко използвана и изучавана, в сравнение с класическата медицина, някои учени смятат, че тази форма на нетоксична терапия има заслуги. Кели Карпа – професор по фармакология в Penn State College of Medicine, обяснява, че много пациенти са на мнение, че този вид лечение им помага.
 
Той обаче казва, че не би могъл да твърди, че ще си купи подобен лекарствен продукт, нито, че хомеопатията е шарлатанство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари