Хомеопатията е полезна срещу алергии

Засилва функцията на имунната система
Обновена: 7 май 2012 12:21 | 7 май 2012 12:20,
3
Хомеопатията е полезна срещу алергии
източник: Reuters

Хомеопатичното лечение намира все повече приложение при лечението на различни състояния. Така например хомеопатията може да помогне при справяне с алергиите, особено в разгара на сезона, в който навлизаме.

Хомеопатията помага на функцията на имунната система сама да се справи с различните възпаления и инфекции, намиращи се в организма, като по този начин се избягва  употребата и нуждата от прием на медикаменти.
 
Когато имунната система е изложена на даден алерген, тя произвежда антитела, които се активират при всяка следваща среща с него. Тогава тези антитела отделят вещества (например, хистамин), които причиняват симптомите на алергия.
 
Голям процент от основните причинители на алергичните реакции са пряко свързани с дисбаланс на имунната система. При липса на нужните витамини и минерали, тялото започва да е по-уязвимо при наличие на външни дразнители.
 
С помощта на хомеопатични средства, които са строго индивидуални и се предписват от съответния специалист, може да се облекчи хремата, кихането, непрекъснатото сълзене на очите, сърбежа и други симптоми, характерни при поленовите и други алергии.
 
Подобен хомеопатичен продукт е Poumon histamine, който е специално разработен срещу алергии на дихателните пътища (алергични ринити, астма) и кожни алергии (екземи).
 
Засилва работата и защитата на имунната система.
 
Не се препоръчва приемът на хомеопатичния продукт преди консултация със специалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
елена преди 9 години
Не е вярно, че няма ефект. Преди две години, моят син се спаси от много тежко заболяване на черния дроб с хомеопатия. Беше буквално съсипан черният му дроб от хербециди и пестициди и беше в последна фаза на болестта. с фосфор и арсеникум албум и семе от бял трън се излекува напълно.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хомеопатията е полезна срещу алергии"---Абе какви са тия глупости които пишете? Хомеопатията няма НИКАКЪВ ефект - има единствено "плацебо" ефект. При всички сериозни изследвания, НИКЪДЕ няма научно доказани лечебни свойства.Единствената причина поради която хомеопатичните лекарства не са забранени е че и не не нанасят вреда (защото са чиста вода).Следващият път като стъпите на ръждясал пирон опитайте да се "лекувате" с хомеопатични лекарства - да видим резултата...
1
3
 
4
 
! Отговори
хуху преди 11 години
Хомеопатичните "лекарства" представляват захарни топчета - в тях няма и никога не е имало нещо. Действието им е на плацебо.