След липосукция се трупат мазнини

Рискът намалява, ако се практикуват редовни физически упражнения
Обновена: 14 май 2012 16:11 | 14 май 2012 14:34,
1
След липосукция се трупат мазнини
източник: Reuters

Дълбоките мазнини в областта на корема могат да се увеличат след липосукция, сочи ново проучване.

В рамките на един месец след липосукцията на корема е възможно да се получи увеличение на висцералните мазнини, които обграждат коремните органи, обясняват бразилски изследователи.
 
Намаляването на това дълбоко натрупване на мазнини е възможно с редовни физически упражнения, допълват те.
 
Липосукцията увеличава риска от натрупване на висцерална мастна тъкан, което може да има сериозни последици за здравето в дългосрочен план. Поради това се налага предприемането на сериозни мерки за ограничаването и появата на тези натрупвания.
 
Възможните рискове за здравето са поява на диабет тип 2, сърдечни заболявания и др.
 
Изследователският екип базира своите изводи на данни от проучване, обхващащо 36 доброволки с нормално тегло, претърпели липосукция с цел намаляване на телесната обиколка.
 
Резултатите показват, че жените, които са извършвали физически дейности три пъти седмично след естетичната процедура, са с добри показатели, за разлика от тези, които водят заседнал начин на живот.
 
При тях се наблюдава 10% увеличение на висцералната мастна тъкан.
 
Липосукцията е метод, който се използва не за цялостно отслабване, а само за премахване на локални натрупвания на мазнини, или така наречените "мастни депа" посредством разрушаването на „архитектурата“ на мастните клетки под кожата.
 
При неспазването на специален режим или при генетична обремененост е възможно възвръщане на мазнините, като по този начин се активизират клетките на висцералната мастна тъкан, обясняват изследователите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
митьо пищова преди 12 години
бъдете кат меен