6 правила за употребата на хомеопатия

Приемът на хомеопатични средства трябва да е внимателно преценен
17 май 2012 14:18,
35
6 правила за употребата на хомеопатия
източник: Reuters

Използването на хомеопатични средства с цел лечение на различни здравословни проблеми и състояния набира все по-голяма популярност.

Въпреки положителните си свойства и способността да щадят организма за разлика от конвенционалната медицина, приемът на хомеопатични средства също трябва да е внимателно преценен.
 
Ето 6 важни правила за употребата на хомеопатичните лекарства:
  • Задължително се консултирайте със специалист-хомеопат, никога не експериментирайте дори с хомеопатичните средства и начина на лечение, което сте чули от приятел или прочели в Интернет.

 

  • Повечето хомеопатични лекарства се взимат 15-30 минути преди или след ядене или прием на вода. Ако изберете приема след консумация на хранителни продукти, се уверете, че устната кухина е напълно чиста преди да вземете хомеопатичното средство.

 

  • При хомеопатичното лечение не се препоръчва консумацията на кафе и използването на продукти с мента, ментол и евкалипт, тъй като те действат като антидот за хомеопатичните препарати.

 

  • Препоръчително е да се избягва директния допир на препаратите с ръце поради бързото им свойство да се разтварят и окисляват. Използвайте капкомер или поставяйте хомеопатичното средство от опаковката директно в устата.

 

  • Съхранявайте опаковките на хладно, сухо и сенчесто място, изолирани от силни миризми, готварски печки, както и далече от мобилни телефони, компютри и друга техника.

 

  • По време на хомеопатичното лечение избягвайте консумацията на преработени и консервирани храни. Хранителният режим трябва да е богат на пресни плодове и зеленчуци.
 
Важно е да се запомни, че хомеопатичното лечение, подобно на конвенционалната медицина, е обвързано с действия, подсилващи и осигуряващи положителния ефект на препарата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
15
 
! Отговори
до 6 и 7 преди 11 години
сигурно затова във великобритания има Кралски Колеж по хомеопатия и Кралското семейство използват хомеопатията, а за простолюдието се рекламират агресивните и токсични фармацевтични лекарства, с безброй странични действия, на които всеки лекар е станал дистрибутор. и за сведение, в България хомеопати могат да бъдат само лекари, а не "лечители".
7
17
 
15
 
! Отговори
hehe преди 11 години
Хомеопатията е най голямата измама !!! Все едно да си подсладиш чаша вода с едно кристалче захар , вместо с цяла лъжичка , принципите и са абсурдни Но това не пречи на псевдо лечители да баят с махалца и на наивни хора да им взимат паричките За сведение лечител хомеопат (психопат) изкарва на месец между 3 и 4 хил лв без да плаща каквито и да е било данъци Докато има балъци -ще има и тарикати !!! :)
6
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе стига с тази хомеопатия! Това е пълна шарлатания! Единствената причина поради която не е забранена, е понеже не е и вредна (хомеопатичните лекарства са чиста вода или захар).Няма НИКАКВИ солидни научни доказателства за какъвто и да е ефект от хомеопатията.Така наречената "памет на водата" НЕ Е доказана от нито един реномиран научен институт, университет и т.н. Дори самите "лекари хомеопати" не могат да предоставят солидни научни доказателства в подкрепа на хомеопатията - наблягат на много общи приказки, и почти никаква наука.Всичко се базира на някакви мъгляви предположения, граничещи с мистика.Колкото до ефекта от самите "лекарства" - ако го има, той е изцяло плацебо ефект.
5
12
 
17
 
! Отговори
Anon преди 11 години
Такааа, откъде да започна... При всички достоверни изследвания, ефектът от хомеопатията е неразличим от плацебо-ефекта. Няма хомеопатични лекарства против сериозните болести като например туберкулоза, тиф и пр. защото те просто не работят; при масовото им ползване например при грип, той си минава сам. Хомеопатията се основава на принципи, които са абсурдни - "памет" на водата и пр. Вижте в Уикипедия, ако можете - английстата статия. Хомеопатията е поредната измама, като хранителните добавки.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и един мармот завива шоколада в станиол......
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако спазваш всички тези предписания, и без хомеопатия ще се почустваш по - добре :))
2
14
 
15
 
! Отговори
Ignat преди 11 години
Неизвестна и малко популярна в БГ, хомеопатията се използва масово по света и е супер ефикасна срещу много болести. Относно хроничните болести осигурява едно много добро качество на живот, за разлика от традиционните лекарства (синтетичната химия). Спешните състояния също се овладяват лесно и бързо от опитните хомеопати. Ама като всяко хубаво нещо е доста критикувана, въпреки , че времето е доказало действието и ползата на хомеопат. лечение. Кралицата на Англия се лекува с хомеопатия, например.
1
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правило 1:Ако видиш че хомеопатичния ти разтвор е на привършване, *** на чешмата и долей още вода.