Ластикът - мултифункционален фитнес уред на годината

Светът на фитнеса еволюира през последните години
Обновена: 22 юни 2012 15:58 | 22 юни 2012 15:55,
0
Ластикът - мултифункционален фитнес уред на годината
Снимка: Reuters

Светът на фитнеса еволюира през последните години със скоростта на светлината. От зали за полиране на мускули, днешните фитнес салони се промениха. Привличат все повече хора от третата възраст, бременни и възстановяващи се от контузии. Класическите упражнения с фитнес уреди и аеробика са изместени от новите тенденции, наречени дисциплини на тялото и ума.

Упражненията с ластик могат да се причислят към този тип тренировка, като ефектът им е съпоставим на упражнения с тежести. Преди да „програмирате“ тренировка с мултифункционалния уред на годината - ластикът, имайте предвид, че гумите за спорт са различни видове: според дължината и тяхната стегнатост. Често се шегувам с моите ученици, че една от тези тренировъчни гуми у дома е равна на половин фитнес зала. С един ластик и една фитнес топка - фитбол, си правим цял домашен фитнес салон.

С веселите шарени гуми се правят много и разнообразни упражнения. Различните тренировъчни програми, като тази, която следва след статията в снимки, създават достатъчно добро съпротивление. Натоварват по подобен на тежестите начин. Най-голямото предимство на този мултифункционален уред за фитнес, както биха написали в рекламите, е, че не заема никакво място. Ластикът се сгъва или навива на руло, което е с диаметър на топка за тенис. Можем да го носим в офиса и дори по време на командировки, за да си правим сутрешната гимнастика.
 
Не бива да забравяме, всеки от нас е различен индивид със своите лични физически особености. И че всяка тренировка, независимо дали се прави само с ластик или с друг фитнес уред, завършва с едно добро разтягане - стречингът подготвя мускулите за следващото физическо натоварване.
 
Упражненията с ластик са валидни както за онези, които работим пред компютъра, така и за всички, които се трудят "на крак". При тренировката за тонус, каквито са повечето с гуми,  важи същото правило както при храненето. Тези, които искат да намалят теглото си и онези, които искат да сложат някое и друго кило отгоре, ядат една и съща храна... здравословна. Разликата е в количеството, времето на хранене и качеството на калориите, които се приемат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари