Хомеопатична аптечка за път

Списък, който можете да добавите към този на любимите дрехи и вещи
5 юли 2012 16:57,
3
Хомеопатична аптечка за път
Снимка: Reuters

Море или планина, а може би и двете, екзотична дестинация или родни красоти… За най-бленуваните дни от годината трябва да сме добре подготвени. Така ще можем да им се насладим напълно, без те да са помрачени от досадни летни неразположения. Какво да вземете от хомеопатичния арсенал във вашата аптечка за път? Ето списък, който можете да добавите към този на любимите дрехи и вещи.

Arnica Montana 30 СH. Това хомеопатично лекарство е първа помощ при всякакъв вид травми, изкълчвания и подкожни кръвоизливи.  Тръгвате на планина? Задължително го сложете в раницата. По 5-6 гранули на всеки час при остри симптоми.
 
Apis Mellifica 9 CH. Това е лечителят при ужилвания от насекоми. По 3-4 гранулки на 10 минути премахват отока, болката, сърбежа.
 
Belladonna 30 CH. Това е класикът при свалянето на температурата. Помага при червено гърло и зъбобол. Отново 5-6  гранулки в първите дни на дадено заболяване.
 
Calcium phosphoricum D6 (Шуслерова сол №2). Тази сол помага при алергични реакции вследствие на ухапвания/ужилвания от насекоми. При ужилването са отделят чужди белтъци в кожата и това може да доведе до алергия или анафилактичен шок (задушване, гадене, причерняване, колапс). По 1 таблетка на всеки час при остри симптоми.
 
Ferrum phosphoricum D12 (Шуслерова сол №3). Тя е първа помощ при настинки, летни грипове, общо неразположение. Подобрява имунитета и не позволява развитието на вирусите, защото временно понижава нивата на желязото в плазмата (плазменото желязо  е хранителна среда за вирусите). При първите симптоми веднага се започва прием по 1-2 таблетки на 30 минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Apis Mellifica 9 CH. Това е лечителят при ужилвания от насекоми. По 3-4 гранулки на 10 минути премахват отока, болката, сърбежа.--------------------------------действа безотказно
1
2
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Пак простотии.