Стефан Цветанов: За ползите на комбинирания масаж

Интервю на Puls.bg
Обновена: 1 авг 2012 15:59 | 1 авг 2012 15:57,
2
Стефан Цветанов: За ползите на комбинирания масаж
Снимка: Puls.bg

Стефан Цветанов е масажист, учил се от майстори, като Теодор Миладинов - член на камарата на занаятчиите, Цанко Михов -  масажист на националния отбор по футбол на световното първенство 1994 г. и много други. Завършил е редица специализирани курсове в Националната спортна академия "Васил Левски"- гр. София при проф. Лейла Крайджикова. Масажист е вече 13 години.

 
Какво представлява комбинираният масаж?
 
Комбинираният масаж представлява съвкупност от техники от различни видове масажи и школи. Използват се точно необходимите техники и принципи от даден вид масаж или комбинация от няколко вида в областта, в която се извършва терапевтично въздействие. Тъй като по принцип всеки човек е уникален, по време на масажа и в определено състояние, има нужда от специфична намеса в точно определени области, което налага тази нужна „гъвкавост” в терапията.
 
Всяка една техника и принцип от дадена школа въздейства по определен начин в определен момент на съответната област, а в човешкото тяло те са в различно състояние и това постоянно се изменя. Именно това налага различната намеса. Използват се техники и принципи и комбинация от тях, които имат най-голям ефект точно в дадения момент. Този вид масаж е като изкуство. Терапевтът на момента създава комбинацията „танцувайки” с тялото и енергията на пациента. Целта е да се приведе системата дух-психика-тяло в нормално състояние, т.е. в състоянието, в което е създадено от природата да работи. И работи най-добре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Юлето преди 11 години
Масажът е божествен и лечебен!
1
1
 
1
 
! Отговори
Морхос преди 11 години
Тоя ли ще масажира дупето на Лейди ГаГа? Заради него ли се появяваше страхотния банер (евала) с дупето на Лейди ГаГа, за да го види и да му се изпотят ръцете от желание да масажира дупето на Лейди ГаГа ли?