Целувката е полезна!

Насладете й се....
Обновена: 16 авг 2012 12:05 | 16 авг 2012 12:03,
4
Целувката е полезна!
Снимка: Reuters

Много хора смятат, че целувката е първата и важна стъпка към разбирането дали с даден партньор ще се получи напасване и дали половият акт ще е хубав и страстен. Но докато се наслаждавате на приятната и опияняваща целувка, освен добър индикатор за бъдещите отношения тя може и да е полезна в няколко други аспекта.

Страстната целувка, например, подобрява кръвообращението на лицето и по този начин играе ролята на лицев масаж. Това допринася за хубавия, свеж и младежки вид на кожата и намалява появата на бръчки.
 
По време на целувка се стимулира не само отделянето на хормони на щастието, но и секрецията на слюнчените жлези. Те започват да отделят по-големи количества слюнка, като по този начин „измиват“ устата, премахвайки бактериите, виновни за появата на кариес, афти, лош дъх и др.
 
Също така при обмяната на слюнка между двамата партньори по време на целувка се засилва и имунната система, смятат специалисти. Тя се активира с цел да открие евентуални бактериални агенти, въведени в организма.
 
От гледна точка на емоционалното здраве, целувката помага за подобряване на настроението. Това се дължи на отделянето, вследствие на страстта, на хормоните серотонин и окситоцин.
 
Двата хормона влияят на доброто настроение, чувството за наслада, щастие, комфорт, спокойствие и намаляват стреса, категорични са специалистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: лош дъхцелувкаафти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
До А3 преди 11 години
И аз съм готов!
2
0
 
3
 
! Отговори
veselinka.popova преди 11 години
Целувайте се
1
0
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
АЗ съм вече влажна т.е. готова съм...