Страх от сексуално представяне – какво е решението?

Как да преодолеем безпокойството да не разочароваме партньора
5 окт 2012 16:42,
11
Страх от сексуално представяне – какво е решението?
източник: Reuters

Изпитването на страх и безпокойство от сексуалното представяне пред партньора е честа причина за липсата на удоволствие от интимния контакт. 

Постоянните тревоги за външния вид или способностите в леглото могат да доведат до стресиращ и изнервящ секс, дори до нежелание за сексуални преживявания.
 
Сексът е повече от физическа реакция, тъй като възбудата е тясно свързана с изпитването на емоции. Но когато умът ни е прекалено стресиран, за да се съсредоточи върху секса, тялото ни не може да се вълнува, обясняват експерти.
 
Някои от причините за безпокойство при секс са страх, че няма да се представим добре в леглото и да отговорим на очакванията на партньора; загриженост за телесното тегло и начина, по който изглежда тялото ни; проблеми и трудности във връзката; размерът на пениса при мъжете; преждевременна еякулация и др.
 
Състоянието на ума може да има голямо влияние върху способността ни да се възбудим. Дори, ако сме в компанията на човек, който ни привлича сексуално, може да почувстваме несигурност за възможностите си да удовлетворим нуждите на партньора. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"сексът е повече от физическа реакция" и ...нищо повече от разврат,с единствен резултат отделяне на течности от жлези,когато не е резултат от любов и уважение между мъж и жена.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъскаш бастуна и ако партньорката ти харесва още - нямаш проблем.
6
2
 
6
 
! Отговори
На мадамите преди 11 години
Аз на визитката съм си написал "1/4 от метъра". И ги оставям те да се притесняват!
5
2
 
3
 
! Отговори
СМОКА-ДО2 преди 11 години
РАБОТИШ МИ НА юРДЕКО
4
0
 
2
 
! Отговори
Деде преди 11 години
До zzzДете, детее, не мога да пия вече толкова, чедо!
3
2
 
3
 
! Отговори
УЙО преди 11 години
***
2
3
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Кой ще излъжеш ти бе, хахаха бараш си патката у вас и четеш днес.бг, кой те знае и какъв си кривак, за да го напишеш това...
1
12
 
10
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и съм безкомпромисно безпощаден и на капиталовите пазари, и в леглото, където обладавам страхотни жени от Манхатън - центъра на финансите, модата и хайлаифа.Sent from my iOffice