Кафето вреди на мъжете - как?

И то трябва да се пие с мярка
24 яну 2013 13:40,
6
Кафето вреди на мъжете - как?
Снимка: Reuters

 Консумацията на две чаши кафе дневно при мъжете е свързана с оплаквания от невъзможност за задържане на урина, според ново американско проучване, представено в онлайн изданието на The Journal of Urology.

 
Повод за проучването на проф. Алейн Маркланд от Университета на Алабама в Бирмингам, са други две, при които се намира връзка между количеството на приемания кофеин и инконтиненцията при жените.
 
За работата си изследователският екип използва данните от национално проучване за здравословното състояние и хранене при възрастните и децата в САЩ за четири години, от 2005 до 2008 г., включващо информация за над 5000 американци на възраст над 20 години.
 
В него е била налична справка и за количествата консумирана храна и напитки, включително и кафе, както и честота на неволно изпускане на урина на месец.
 
След като отсяват други фактори за инконтиненция изследователите стигат до извода, че и консумацията на кафе също играе роля на такъв.
 
72% е вероятността мъжете да страдат от неволно изпускане на урина при консумация на 234 мг и повече кофеин дневно, количество, което се равнява приблизително на 2 чаши от напитката. При консумация на 392 мг дневно рискът от инконтиненция скача повече от два пъти.
 
Все още не е ясно дали точно кофеинът предизвиква проблема с пикочния мехур или той се проявява при хора, при които вече е налице. Изведеният резултат засега е по-скоро в помощ на хората с инконтинеция, които ще знаят за тази връзка и ще могат да следят за количеството приеман кофеин като част от терапевтичните мерки, коментират от научния екип.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
prostotiya преди 11 години
piya kafe i taka me razhlabva far4at pra6tini i farlyam kal na zavoite
4
2
 
3
 
! Отговори
3 V 1 преди 11 години
KATO PIA KAFE PO4VAM DA MRAZIA KOMUNISTITE , *** I EVREITE ,... 6TOTO MI OKRADOHA PARI4KITE KOIYO BIAH SI SPESTIL ZA VINCE , BIRI4KA I RAKIIKA .... OMRAZATA MI IDVA OT KOFEINA DETO GO IMA V KAFETO
3
0
 
8
 
! Отговори
глупости преди 11 години
Аз редовно пия по две чаши кафе дневно вече повече от 30 години, пък не съм забелязал да се напикавам. Дали да не сменя марката кафе?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакаме еврокомисар от народняшката партия с килийно образование да се произнесе.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз си знаех, че някога ще започнат кампания по забрана на кафето.Първо било полезно, после вече е вредно и така нататъка