Кои храни подобряват имунитета?

Няколко продукта, които ни правят по-устойчиви на заболяване
15 апр 2013 12:23,
0
Кои храни подобряват имунитета?
Снимка: Reuters

Знаем, че имунитетът е деликатен и зависи от множество външни и вътрешни фактори. Как можем да го поддържаме, за да е устойчив срещу заболяване, и как можем да го подпомогнем, когато сме болни.

Един от естествените начини е чрез храната. Предлагаме ви списък с 15 продукти, които са "приятел" на имунната ни система.
 
Бъз
 
Според народно поверие тъмните зрънца на бъза „гонят“ грипа. Клинични изследвания доказват, че ефектът на билката е действителен. Освен че спират заболяването, зрънцата помагат на организма за по-бързото му възстановяване след боледуване от грип.
 
Учените все още не са категорични в твърденията си за свойствата на бъза, тъй като изследванията не са приключили. Със сигурност обаче плодът на това растение е богат на антиоксиданти и съдържа вещества с противовъзпалително действие. 
 
Печурки
 
Печурките са вид гъби, в които се намират полезни вещества, като селен и антиоксиданти.
 
Селенът е микролемент, който понижава риска от развитие на редица заболявания, включително и грип.
 
Печурките съдържат и витамини от група В като рибофлавин и ниацин, които по принцип имат укрепващи имунната система свойства.
 
Консумацията на печурки има антивирусен, антибактериален и антиканцерогенен ефект, е резултатът от проведено клинично научно изследване. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: хранаимунитетбъз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари