"Билкова виагра" – предимства и недостатъци

Безопасна ли е?
29 сеп 2013 13:33,
2
"Билкова виагра" – предимства и недостатъци
Reuters

Потребителите трябва да бъдат крайно внимателни, когато става въпрос за продукт, претендиращ че е „натурална” или „естествена” форма на Виагра.

Билковите продукти не подлежат на същия контрол и не отговарят на същите стандарти като лекарствените средства, което затруднява определянето на това кои от тях са безопасни и кои – не.

Силденафил, основната съставка на Виагра таблетките, е лекарствено средство, третиращо еректилна дисфункция. Той работи чрез засилване на кръвообращението към пениса при сексуална възбуда. Някои „билкови виагри” се рекламират като по-евтина и естествена алтернатива на този продукт.

Много от тези заместители действително подобряват кръвообращението чрез отпускане на стените на кръвоносните съдове. Но нито един от тях не фокусира своето действие специално върху съдовете на пениса, както правят силденафилът и други лекарствени средства. 

Това може да резултира в опасно понижаване на кръвното налягане за целия организъм, което крие риск от тежки усложнения за сърдечносъдовата система. Рискът е тройно по-висок за мъже, които приемат нитратни медикаменти за сърдечносъдови заболявания.

Някои билкови продукти за третиране на еректилна дисфенкция са достъпни дори в аптеките. Женшен, гинко, L-аргинин, йохимбе и др. Въпреки това данните за тяхната ефективност са оскъдни и не винаги от независими източници.

 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във България има МУРСАЛСКИ ЧАЙ естествено растящ, които му е кеф пие , който не не.
1
0
 
8
 
! Отговори
tough преди 10 години
Демек "купувайте само нашата виагра". Ама разправят, че и тя удряла сърцето... Абе да не ти се налага;)