За "липсващия крайник": Ще лекува ли "Пирогов"?

Ножът не е до кокала, кокалът вече е прерязан, обяви доц. Стоян Миланов
Обновена: 31 окт 2013 09:25 | 31 окт 2013 09:21,
17
За "липсващия крайник": Ще лекува ли "Пирогов"?
Снимка: архив, Булфото

Шефът на "Пирогов" доц. Стоян Миланов обяви, че болницата няма да връща пациенти, но може да ограничи плановия прием.

До патовата ситуация се е стигнало, след като от Столичната РЗОК отказали да платят на здравното заведение извършеното през септември, ще изплати само 80% от дейността на болницата.

"750 души изкараха своето тежко нощно дежурство, за съжаление обаче те не получиха вчера своите заплати", коментира пред bTV Миланов.

Още по темата
Доцентът бе категоричен, че разбира проблемите на Здравната каса, "но това са техни проблеми" и попита кого наказва в момента Здравната каса като обществена институция.

Ако това положение продължи, Миланов предупреди, че болницата ще влезе в лавина от задължения, от която няма излизане.

Той обяви, че болницата му е била принудена от Касата да преправя документи.

"Върнаха ни фактурите за дейността за месец септември. Те са ги признали, след като са положили подписите си под тях, тоест сделка има, но не ги изплащат. Става въпрос за 4 млн. и 33 хиляди лева. за септември", пресметна той.

"Не спирам да си задавам въпроса защо. Писна ми от думи като реформа, лимит. За толкова години създадохме един здравен Квазимодо и аз не спирам да си задавам въпроса защо. Ние нямаме полза от това да връщаме пациенти, напротив ние сме създадени за това – да помагаме, лекуваме, да предотвратяваме болестите. Ние не можем да връщаме спешни пациенти – това е смешно", отсече той.

Шефът на "Пирогов" заяви, че не може да си позволи да отправя персонални обвинения към хора в здравеопазването, защото "виковете за оставка в момента са безсмислени".

"Ножът не е опрял до кокала, кокалът вече е прерязан. Това е една остра фантомна болка на липсващ крайник. За съжаление, изход не виждам", заключи Стоян Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗдравкоПари за здравеопазване може и да има ако частните болници които се създадоха да точат здравната каса им се спре кранчето.
12
1
 
9
 
! Отговори
нас преди 10 години
Разгромът и падението на нашата държавица (неусетно май за повечето хора) набира неописуема скорост, и незнам в близките месеци къде ще сме пропаднали и колко ще сме потънали и ще можем ли някога да изплуваме нагоре. Здравеопазването е един най-важните сектори в една държава или поне би трябвало да бъде, а от 24 години се затъва все повече и повече-а то е само пример за всичко останало случващо се в тази държава. Съвет -можеш ли - бягай народе, остави пенсионерите комунисти сами да се оправят..
11
2
 
2
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Tolkova se krade v tazi durjava, tolkova vuzmojnosti i zagubi ot chisto BEZDARIE na tupite chinovnici. Zaslujavame si situaciata - idva zimata na Borissov-Stanishev-Dogan-Siderov. Tova e polojenieto. Mnogo nacionalni predateli imat vlast sega v Bulgaria.....no nishto. Po vajno e da si merite pishkite na tema GERB ili BSP...............
10
9
 
4
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
До анонимен 11"Доц. Миланов ,имате ли реална представа какви пари се дават от пациентите на ръка"Е че той ако няма ,то тогава кой??Ако погледнете имуществото му, дали то отговаря на реалните му доходи :))
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
възможност за допалнителни доходи чрез гледане на реклами може да се регистрирате тук neobux/?rh=64696B656565 така помагате и на мен . Успех
8
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Доц. Миланов ,имате ли реална предства какви пари се дават от пациентите на ръка.Въпросът ми не е провокативен , но нищо не ви пречи и мисля , че парите за здравеопазването ще стигнат , ако точно лекарският съюз организира справедливо разпределение на цялата сума / от НЗОК и от пациентите/ , помежди си. Това , че има лекари , които отварят частни болници, купуват скъпа апаратура, просто е е факт, че , ............/Илф и Петров?
7
0
 
7
 
! Отговори
до Румянка преди 10 години
Румянке червена, комунистите знаят на кого могат да разчитат. ВСИЧКИ ВЪН.
6
1
 
9
 
! Отговори
Здравко преди 10 години
Ако САМО това е проблем, а хората навсякъде са доволни, богати, работят и получават добри заплати, оптимисти са, икономиката е в добро състояние, то този проблем ще се реши. Но ми се струва, че просто тук хората говорят за проблемите, а на много места се мълчи, от страх или от друго.
5
5
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
е не може хем социално хем качествено. то ако можеше ехеее, не ние, а запада щеше да загуби студената война, и сега в америка щяха да гледат орт и да учат руски.
4
0
 
18
 
! Отговори
горски пътник преди 10 години
Абе какво стана с тоя заем, дето го гласува НС? За лекарите няма пари, за животновъдите няма, онзи ден от университетите също казаха, че се борят за повече пари, а не са искали да им дават ... тия пари за какво ще се харчат?
3
0
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Доц. Миланов, не се безпокойте, "експертите" ще решат проблемите на всички - към 2020-та, 2030-та някъде всичко щяло да е ток.Тогава някъде щели да станат заплатите на медиците като европейските. В момента за заети да мъдрят да има ли коледни надбавки за някои пенсионери
2
0
 
14
 
! Отговори
Наум преди 10 години
Пак натискат в полза на частни здравни фондове! Ключовата дума е "частен" - съществува с цел печалба. Те искат да покриват ниско-рискови заболявания, а онкологично заболяване ще поемат ли?! Ще има брутални откази от лечение с обяснение "хронично заболяване", "наличие на симптоми на заболяването преди сключване на договора" и т.н. бедна ми е фантазията за целия обхват на малкия шрифт! Та в чия полза е този вопъл в полза на пациента ли или пък - да вкараме нашите хора на държавната хранилка ?!
1
3
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
За да няма за вас пари нали се сещате останалите хора как сме.