Причини за постоянния глад при децата

Често децата с наднормено тегло биват ограничавани от родителите
6 ное 2013 23:05, Мария Дуковска
1
Причини за постоянния глад при децата
Снимка: Sxc.hu

Хранителните навици на децата се изграждат още от самото начало. Често докато израстват малките, родителите допускат някои грешки при храненето. Моментът, в който детето се е нахранило и след около половин час казва, че отново е гладно, обърква родителите.

Те или дават отново храна на детето, или го лишават от нея. Проблемът се крие по-дълбоко и трябва да му се обърне внимание. Има няколко основни неща, които се отразяват върху апетита на детето.
 
Когато децата се чувстват лишени
 
Често децата, които са с наднормено тегло, биват ограничавани от родителите. Прекалената консумация на лакомства и обездвижването са най-честите причини децата да са с наднормено тегло. За да върнат здравословното тегло на децата, родителите спират рязко сладкишите и чипсовете.
 
Това е стрес за детето, което не само се чувства лишено от тях, но и потиснато. Постепенно намалявайте вредните храни, за да може детският организъм да регулира нуждата от тях.
 
Липса на определени храни
 
Когато в менюто на детето липсват определени храни и полезни мазнини, това също е често срещана причина, поради която децата изпитват постоянен глад. Осигурете на детето храни от всички хранителни групи. Менюто трябва да е богато на въглехидрати, белтъчини. Не лишавайте децата от плодове, зеленчуци, ядки, млечни продукти и месо. Храни като "fast food" не доставят необходимите хранителни вещества на организма. Скоро след консумацията им е нормално детето да почувства отново глад.
 
Децата растат
 
Не забравяйте, че с всяка минута децата растат. С времето храненията и порциите, които консумират, ще се увеличават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Открих топлата вода преди 10 години
Който иска да е слаб му трябва движение. Шоколад и чипс от време на време не са фатални ако спортувате. Аз лично съм от поколенията които играехме с часове на улицата, ядяхме немити плодове от дърветата, падахме и ставахме, не бях ме гледани в кафез да не се ужулим крачето или лакътя. От десет девет бяхме слаби, а сега ...