На какво се дължат сексуалните проблеми при мъжете?

Ниски нива на хормона пролактин
26 ное 2013 23:10, Мария Дуковска
9
На какво се дължат сексуалните проблеми при мъжете?
Снимка: Sxc.hu

Често сексуалните проблеми при мъжете и жените са свързани със стрес, напрегнато ежедневие и здравословни проблеми.

Жените са по-склонни да споделят на партньора си, когато изпитват притеснения и това се отразява на тяхната сексуалност. Силния пол е този, който по-често е готов да се затвори в себе си, без да потърси причината за проблема и да го реши.
 
В ново проучване специалисти откриха, че сексуалните проблеми при мъжете могат да бъдат свързани с ниски нива на хормона пролактин. При жените този хормон е от особена важност за кърменето, тъй като стимулира развитието на гърдата и производството на мляко.
 
При мъжете също е от значение, защото учените намират връзка между неговите ниски нива и понижената сексуална активност и сексуални проблеми при силния пол. В направеното проучване са били разглеждани около 3000 мъже от Европа на възраст от 40 до 79 години. Измерени са били техните нива на тестостерон, индекси на телесната маса, както и нивата на холестерола и кръвната захар. Участниците са били запитани и за техните навици като тютюнопушене, консумация на алкохол, общо здраве и сексуална активност.
 
Резултатите показали, че ниският пролактин е свързан с нарушеното сексуално здраве и активност. Освен това ниските нива на хормона могат да се отразят и на психическото здраве и да доведат до депресия.
 
Понижаването на пролактина би могло да се дължи на по-висока кръвна захар, ниски нива на физическа активност, нездравословен начин на живот и други.Специалистите не изключват ниските нива на хормона да отразяват промяна в нивата на химикали в мозъка, които регулират сексуалното поведение.
 
За да бъде един мъж в добро сексуално здраве, учените съветват мъжете да спортуват повече, да намалят вредните навици и стреса и да се хранят здравословно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
DO 5 преди 10 години
AZ PUK PIQ PO 10 BIRI VECHER I SI PRAVQ PO 5 ZLOBARKI DNEVNO.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви ти сухарки със 100 комплекса... По-скоро със 100 претенции и каприза. Голяма част от днешните жени са това. А като прибавим, че отвсякъде ни навират реклами на полуоблечени скелетообразни мацки, като и те се имат за голяма работа и меродавна красота..какво ни остава на нас.. А по баровете като вкарат две и почнат да ти се лигавят и слагат все едно на въже са държани. И не могат да разберат после защо не ни ставало..ами да вземат да се държат като жени, а не като разгонени к...и
6
2
 
35
 
! Отговори
909 преди 10 години
Да като съм с някоя сухарка където има 100 комплекса и си крие цялото тяло под завивки и пълен мрак,не прави някой неща-сещате се какви стои като дърво и се притеснява толкова много,че си мисля,че го прави по задължение е каква сексуална активност да имам???Абе жени отпускайте се повече бе врътнете ги тези дупета бе,забавлявайте се като правите любов нас не ни интересува как изглеждате,искам да кажа,че щом сме вече с вас значи Ви харесваме и ВИ желаеме много....
5
2
 
18
 
! Отговори
до номер 5 преди 10 години
Сигулно си на 18, карай с това темпо и на 25 ще пиеш по 10 бири на вечер, ще буташ масло и няма ще вдигаш самальота един път седмично сутрин в просъница.
4
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пия по 6-7 бири на вечер, бутам 120 на лежанка 10 пъти, бия по 6 злобарки седмично.
3
2
 
8
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Няма проблеми.
2
7
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
Сексуалните проблеми при мъжете се дължат на "ГРОЗНИ и не можещи да връзват панделки ЖЕНИ"Р/S-спомнете си вица за за жената която връзвала панделки за издигането на мъжът си .
1
6
 
23
 
! Отговори
jack 0f преди 10 години
За да бъде един мъж в добро сексуално здраве, учените съветват мъжете да спортуват повече, да намалят вредните навици и стреса и да се хранят здравословно... и *** /мдаа/