Отхрачването се спомага от билката исоп

Влияе и на други симптоми на грип и простудни заболявания
13 яну 2014 15:46,
0
Отхрачването се спомага от билката исоп
Източник: Reuters

Билката Hyssopus officinalis, известна още като лечебен исоп се използва при редица симптоми, свързани с простудни заболявания и грип. Тя е популярна в Средиземноморието, Близкия Изток и Каспийския регион не само като медицинско билково средство, но и като ароматна и полезна подправка.

Хисопът е добър муколитик, антисептик и облекчава кашлицата. Като муколитик, неговите съставки разрушават химичните връзки между протеините, свързващи бронхиалния секрет и буквално го втечняват. 

Други съставки на билката подобряват водния баланс на тялото и допринасят за допълнителното оводняване на секрета, който става по-рехав и подвижен и може да се изкашля значително по-лесно.

Други от по-силните съставки на билката сатуйон и фенол, които му придават завидни антисептични свойства. При пиенето на чай от исоп, двете съставки очистват устната кухина от множество вдишани патогенни бактерии и вируси, преди да са успели да се развият и да причинят заболяване. 

Чаят от исоп стимулира и храносмилателната система, облекчава стомашните газове,болки и колики и подобрява апетита след дълго боледуване. 

Останалата част от материала може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари