Различните видове главоболие

Главоболие породено от липсата на кофеин
27 яну 2014 08:15, Михаела Лазарова
1
Различните видове главоболие
Снимка: Sxc.hu

Главоболието понякога настъпва внезапно, с остра и пронизваща болка. Според учени това страдание има 252 различни форми. Някои се проявяват по-рядко, докато други по-често, но невинаги се обръща внимание на техния първоизточник. Въпреки че често е приемано за безобидно, главоболието може да подсказва за сериозен здравословен проблем. Тъй като няма как да споделим всичките му възможни форми, ето най-често срещаните. 

Главоболие, свързано със сексуалната активност 

Главоболието по време на секс може да възникне в две различни форми. Или като тъпа болка в главата и врата, която се увеличава с нарастването на възбудата, или по време на оргазъм, като тя е определяна като силна, внезапна. Този тип главоболие може да бъде причинено от пукане на кръвоносни съдове в мозъка. 

Главоболие вследствие на кашлица 

Среща се когато кашляте силно и интензивно. Това главоболие обикновено трае около 30 секунди. Според специалистите в около 60% от случаите това е безобидно и се нарича първично главоболие при кашлица. В останалите 40% може да се касае за сериозен проблем като аневризъм. 

Главоболие породено от ниски температури 

Ако през студените зимни дни сте пропуснали да си сложите шапка, няма как да не сте усетили поне веднъж тази форма на главоболие. Пулсиращата болка е вследствие на изложената на студ незащитена с топла шапка глава. Усещането е е като сякаш „главата замръзва“ от студ. Друга форма на главоболие, която може да усетите е при резки промени в температурата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: здравегрипнастинка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Изненада преди 10 години
- Пук ! - казал кръвоносния съд- Тръш ! - казало тялото- Амин ! - казал попа