На какво може да се дължи болката в гърба?

Всъщност вероятните причини са много
5 фев 2014 20:23, Румяна Тасева
2
На какво може да се дължи болката в гърба?
Източник: Reuters

Този симптомен комплекс - болките в гърба -предизвиква дискомфорт у пациентите и не позволява да се извършват нормалните ежедневни потребности – работа, учене, социален живот, поддържане на домашния уют и комфорт.

Причините за тази болезненост в гърба може да са много. Най-честите сред тях са разтягане на мускули, остеоартрит или спондилоза, дискова херния, изкривяване на гръбнака, остеопороза, бременност и други. Всички те се съпровождат със силна и остра болка, която възниква внезапно и след време довежда до ремисия или е в постоянна латентна форма, при която се усеща умерен болков стимул.

1.

При разтягане на гръбните мускули най-честите симптоми са болезненост след преразтягане при тежък физически труд или травма. Болките може да се проявяват спонтанно нощем. Също така болката може да се разпространява към седалището или бедрата. Специалистите препоръчват да се подходи към няколкодневен постелен режим и при нужда да се използват стандартните обезболяващи средства – аналгин, парацетамол, ибупрофен и други. Физиотерапията може да се прилага чрез затопляне или охлаждане в зоната на болка с лек масаж или упражнения за предпазване от бъдещо увреждане.

2.

Спондилозата или остеоартритът на гръбнака най-често протичат с клинична картина на болка, скованост и чувствителност в областта на гърба, седалището и бедрата. В хода на заболяването се развива ограничение в подвижността на гръбнака. Специалистите препоръчват затоплящи компреси и приложение на противовъзпалителни и обезболяващи средства – парацетамол, ибупрофен, метамизол и нимезулид.

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Ох Боли преди 10 години
Няколко шута и серия саблени удари ще оправят положението