Кои са ефективните средства против грип?

За съжаление, лек срещу грипните заболявания няма
Обновена: 11 фев 2014 14:27 | 11 фев 2014 14:27, Румяна Тасева
1
Кои са ефективните средства против грип?
Източник: Reuters

През студеното полугодие особено често страдаме от вирусни респираторни инфекции. В началото на сезона обикновено ни нападат някои от 200 вируса, виновни за настинката. Обикновено декември – януари след като се задълбочи престоя в затворени помещения и обменът на вируси след хората се формира първата сезонна грипна вълна.

Тази година комбинацията от грипни вирусни щамове подложи на изпитание организма на хиляди, съчетавайки широка гама от оплаквания – висока температура, главоболие, силна отпадналост и болка в мускулите, възпалено гърло и кашлица и стомашни оплаквания. Разпространеният сред хората щам на т. нар. свински грип показа отново бързото развитие на инфекцията и настъпване на последващи усложнения – пневмония. От усложненията на грипа особено много страдат децата и хората с по-слаб имунитет.

За съжаление, лек срещу грипните заболявания няма. Лечението, което се назначава от лекарите, е симптоматично. Приемът на антибиотици е неуместен, освен в случаите на вторично развита бактериална инфекция и усложнения.

При картина на бързо разпространение на грипа единствените разумни мерки са превантивните. Те включват избягване на контактите с болни, повишена лична хигиена и подсилване на организма. 

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Абсент преди 10 години
А след,като няма лек,защо вървят едни реклами по телевизиите:"...при първи симптоми на грип...".Будалкаме хората май надебело,бъркайки им в джобовете...а ваксините срещу грип май са същата измама-парииии...