За да регулираме апетита – пилешко месо

Особено препоръчителна храна за мъжете
21 фев 2014 15:04,
4
За да регулираме апетита – пилешко месо
Източник: Reuters

Тъй като повечето хора ядат пилешко месо, само защото е вкусно, се оказва, че не сме особено информирани относно ползите за здравето, които то носи. А знаем как правилно да го приготвяме и съхраняваме?

Пилешкото месо е един от най-добрите източници на белтъци – порция от 100 г съдържа 25 г протеин, което го прави чудесен избор за растящите деца, както и хората, които тренират във фитнеса. Цинкът в пилешкото месо спомага за регулиране на апетита. 

То съдържа още хранителни вещества като фосфор, заедно с малко калций, който е полезен за костите. Това месо е богато също така и на селен, за който е известно, че намалява риска от артрит. 

Така обичаното от много хора месо е богато и на хранителни вещества, които намаляват нивата на стреса – триптофан и витамин B5. И двете имат успокояващ ефект и правят пилешкото ястие чудесен избор за борба със стреса и напрежението. 

Магнезият също присъства в месото и помага за успокояване на предменструалния синдром при жените. Бори се срещу променливите настроения, които често се проявяват през тези периоди.

Консумацията му е препоръчителна и за мъжете, тъй като храните, богати на цинк, помагат в регулирането нивата на тестостерона, а освен това повишават и произвеждането на сперматозоиди. 

Преди да пристъпим към приготвянето на пилешкото месо, трябва да се уверим, че всички видими мазнини са отстранени, тъй като консумацията им не е полезна за сърцето.

Веднъж размразено, пилешкото месо не трябва да се поставя в камерата отново. Трябва да преценяваме необходимото количество, което ще изконсумираме и да размразим само него.

Повече полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
куку пипи преди 10 години
Айдееее поредната неграмотна статия. Пилешкото било полезно - кое пилешко - това набъканото с антибиотици и женски хормони ли? Знаете ли че прекалената консумация на такова пилешко предизвиква импотенция в мъжете, и на малки момиченца започват да им растат гърди? Чудите се с какво да си запълвате страниците!
3
1
 
4
 
! Отговори
Pesho преди 10 години
От свинската пържола по хубаво нема.
2
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 години
От няколко години само при мисълта за пилешко ми се повдига. Да не говорим, че не мога да го ям. ***, които се продават в магазините са всичко друго, но не и качествени пилешки продукти. Ех, къде е баба на село с нейните пиленца и кокошки...
1
2
 
6
 
! Отговори
манго преди 10 години
консумацията е препоръчителна и за мъжете,айде де да ви изам статията ,че не знаете ли каквото се готви в една къща се сяда на масата и се консумира от цялото семейство,това е свещенно място човек да седне и да се храни със семейството си,а за децата позволено ли е пилешко крехко тъпънари такива...?????