Грипоподобни симптоми след секс?! Да възможно е!

Според някои експерти синдромът се дължи на алергия от собствената сперма
3 мар 2014 22:20, Йоана Савова
3
Грипоподобни симптоми след секс?! Да възможно е!
Източник: Reuters

За много от нас звучи непонятно и дори смешно да се разболят след като са правили секс. Съществува обаче определен процент от хора, които след приключване на половия акт получават грипоподобни симптоми.

Те включват повишена температура, хрема, апатия, скованост на ставите, както и загуба на краткосрочната памет.

Специалистите определят това състояние като „Синдром на посторгазменото заболяване“ (POIS).

Пациентите, страдащи от този синдром, получават подобни симптоми още през пубертета. За повечето от тях, симптомите убиват желанието за секс, а в повечето случаи и възможността за такъв, поради болка и наличие на дискомфорт.

Доскоро специалистите смятаха, че POIS е заболяване на психическа основа, но скорошни проучвания, проведени в Холандия дават основа за наличие на друга теория относно пораждането този прблем.

Специалистите са включили 33-ма пациента, които страдат от POIS. Те са инжектирали на всеки от тях разреден разтвор, съдържащ собствената сперма.

Резултатите са показали, че при 88% от тестваните мъже имат положителна проба от теста за алергия, т.е алергични са към собствената си сперма.

Някои експерти са скептични, че алергиите са отговорни за този проблем. Според Дейвид Резник, MD, директор на Presbyterian Hospital Columbia, теорията, че мъжете са алергични към собствената си сперма, е почти невъзможна, тъй като при такъв вид проблем, симптомите биха възникнали още при производството, а не след еякулация.

POIS е проблем, който се разглежда отскоро. Лекарите са на мнение, че за страдащите от него мъже би могло да се намери ефикасно лечение. Те съветват пациентите да не се срамуват и притесняват, защото това би довело до допълнитено напрежение, даващо своето отражение върху емоционалното им и физическо здраве.

Още любопитна информация на тема секс можете да намерите в Puls.bg.


3
Още по темата: алергияспермасекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 7 години
Тоз, на снимката, е болен от гъша хyйня!