Могат ли да се избегнат стомашно-чревните инфекции при децата и как?

Обяснява д-р Стаменка Дачева пред Puls.bg
16 юни 2014 19:50, Румяна Тасева
0
Могат ли да се избегнат стомашно-чревните инфекции при децата и как?
Източник: Reuters

- Д-р Дачева, какви са Вашите наблюдения – има ли характерен пик на  случаите на чревни инфекции през летния сезон при децата?

Определено, да. През лятото зачестяват инфекциите на стомашно-чревния тракт, като много по-често те атакуват децата. Летните температури, въпреки че все още е твърде рано да говорим за лято, предвид хладното време навън, събирането на повече хора на едно място, консумацията на храни, престояли на открито и при по-високи температури, води до по-честото и бързо разпространение на този вид инфекции през летния сезон.

Причината за това е, че при високите температури, патогенните микроорганизми се размножават бързо и стават причинители на инфекции. 

В този смисъл, съблюдаването на добра лична хигиена е изпитана превантивна мярка – като например редовното измиване на ръцете със сапун и топла вода, избягване на контакти с болни хора, внимателно съхранение на храната при препоръчан от производителя температурен режим, избягване на консумация на храна, престояла дълго време на слънце. 

 

Целия материал може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари