Няколко съвета за красива бременност

За тях разказва пред Puls.bg акушер-гинекологът Диди Димова
27 юни 2014 22:21, Румяна Тасева
1
Няколко съвета за красива бременност
Снимка: Reuters

Тъй като бремеността не може да бъде изолирана, а има своята среда – отношението на самата бъдеща майка, партньор, родители, колеги, вниманието, съпричастността и разбирането към нея са особено важни. По този начин жената ще може да преодолее страха и неувереността си от предстоящото, непознатото и бъдещите си семейни отговорности, което днес знаем, че несъмнено влияе и на бебето.

Много въпроси смущават бременната, а именно:
 
1. Дали ще се справя с този отговорен етап и ще мога да родя здраво бебе?
 
Тогава курсовете за бъдещи родители и подходяща литература, въобще познанията, ще ви бъдат изключително полезни. Ние ще се опитаме поетапно в тази поредица да ви запознаем с някои важни стъпки по този път.
 
2. Как ще погледнат колегите на тази промяна? Дали ще ме възприемат?
 
Споделете с колегите си радостното събитие, така те ще погледнат с разбиране и съпричастност към променливото ви отношение и видимите соматични промени.
 
3. Как ще се отрази тази промяна на социалните ми контакти?
 
Не прекъсвайте социалните контакти. Избягвайте шумните и задимени помещения. Излетите с приятели сред природата ще ви се отразят добре.
 
4. Страх от промяната в отношението с партньора. Дали ще бъда така желана както и преди, дали ще се отрази тази промяна на сексуалния живот?
 
И тук ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни. Изживейте този неповторим миг във вашия живот с особена гордост. Коментирайте с вашия партньор за промените, които са настъпили и които предстоят. Направете го съпричастен, специален. Помолете го да присъства на всеки ултразвуков преглед, да види сърчицето на вашето малко творение. Споделяйте как минава всеки ваш ден.
 
5. Тревожа се как изглеждам?
 
През бремеността у всяка жена настъпват много промени. В продължение на девет месеца бъдещата майка оформя и моделира детето си. Този процес е свързан с изразходването на много енергия. Вярно е, че е заложен от природата, но жената участва в него в не малка степен, което може да извършва и отчасти съзнателно.
 
Храненето трябва да е балансирано и здравословно. Не бива да се робува на схващането, че бременната трябва да яде за двама. Добре е храната да е с 20% повече от тази преди бремеността, за да се задоволят нуждите на плода и майката.
 
Многото натрупани килограми водят до умора, поява на отоци и стрии. Според съвременните критерии на естетиката бременната е със закръглени форми, а не с деформиран силует – не бива да се забравя, че освен бъдеща майка тя е и жена!
 
За да се вместите в определението „бременната модел“, е достатъчно да наддадете 9-12 кг. Вярно е, че този процес е много индивидуален, но е и въпрос на култура.
 
Не оставяйте косата си без грижи. Красивата, лека, лесна за поддържане прическа в подходящ цвят ще повлияе на самочувствието ви.
 
Отделяйте време и за лицето си – подходящи са безобидните билкови маски и подходящ крем.
 
 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари