Как позата по време на сън влияе на здравето?

И коя е най-подходяща за бременните
Обновена: 18 авг 2014 15:51 | 18 авг 2014 15:30,
0
Как позата по време на сън влияе на здравето?
Източник: Reuters

Позицията, която заема тялото по време на сън, може да окаже значително въздействие върху здравословното състояние. Как по-точно това може да се случи и коя поза по какъв начин може да се отрази на здравето?

На една страна със свободни ръце 

Тази позиция може да допринесе за облекчаването на сънната апнея. Тя обаче може да доведе до болка в раменете и ръцете, поради ограничаването на кръвния поток и притискането на нервите. Това неприятно усещане може да се обостри, ако поставите ръце пред вас.

Спане на дясната страна

Ако обичате да спите на една страна, има значение и коя е предпочитаната от вас. Спането на дясната страна може да влоши киселините в стомаха. Ако спите на от ляво, това може да доведе до напрежение на някои вътрешни органи като черен дроб, бял дроб и стомах. 

За бременните жени лекарите обикновено препоръчват лежането на лявата страна, тъй като така кръвообращението към плода е по-добро.

С възглавница за подкрепа

Независимо от предпочитаната от вас позиция, по-вероятно е почивката да бъде по-пълноценна, а болката – по-малко, ако подкрепяте тялото си с възглавница.

Повече полезна информация за здравето може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари