Калории се топят и със силови тренировки

Тези упражнения помагат и при някои хронични заболявания
25 ное 2014 10:17,
0
Калории се топят и със силови тренировки
Източник: Reuters, архив

Когато жените се стремят да стопят мазнините с физически упражнения, те обикновено се обръщат към кардио тренировките. Специалистите обаче обясняват, че силовите тренировки предоставят по-дългосрочни резултати и помагат за по-бързото изгаряне на калориите, дори и ако по принцип не тренираме. 

Това означава, че по-бързо ще се лишим от нежеланите килограми и ще се радваме по-тонизирана физика, ако към обичайната тренировка добавим и силови упражнения. 

Силовите тренировки са тези, които включват използването на тежести, ластици или тежестта на тялото. Те са най-добрият начин да се повиши мускулната сила, размер и мощ. Този тип тренировки също така подобряват гъвкавостта на тялото.

Във връзка с този тип упражнения се шири голяма заблуда, която гласи, че жените, вдигащи тежести, ще развият мускули. Истината е, че това няма да се случи, тъй като в женския организъм няма толкова високи нива на тестостерон, както при мъжете. Този хормон е отговорен за растежа и изграждането на мускулите. 

Всеки вид физическа активност, било то кардио или силова тренировка, има значителен ефект върху здравето на жените. Според някои фитнес експерти силовите тренировки са най-добрият начин жените да подобрят костната си плътност и да предотвратят остеопорозата.

Този тип физическата активност също така понижава нивата на кръвното налягане, подобрява метаболизма и контролира теглото. Може също така да бъде „предпазно средство“ срещу стрес, сърдечни заболявания, дори и рак. 

Тези упражнения също така помагат за управляването на хроничните състояния като болка в кръста, диабет, артрит и депресия при жените. В допълнение, силовите тренировки могат да намалят риска от фрактури и костни наранявания.

Повече полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари