Хиперсексуалността е типична и за жените

Поведението на дамите дори е по-рисково
29 ное 2014 23:00,
14
Хиперсексуалността е типична и за жените
Източник: Reuters, архив

Когато се замислим за хора, пристрастени към секса, обикновено в съзнанието на повечето се визуализират мъжки образи. Проучване обаче установява, че жените също толкова лесно могат да имат подобно натрапчиво и „вредно“ поведение. 

Новото проучване проследява връзката между рисковото сексуално поведение и хиперсексуалността при жените, които се определят от интензивни сексуални фантазии, импулси или сексуално поведение, което води до значителен дистрес или влошаване на социалния и професионален живот. 

За целта на проучването, 988 жени, повечето от които на около 25 години, взимат участие в онлайн проучване. Те трябва да определят честотата на някои от зададените ситуации относно сексуалния им живот от „никога“ до „много често“. Ситуациите са от типа: „Когато правя нещо сексуално, се чувствам по-малко самотна“ или „Мислите и фантазиите ми, свързани със секса, ме разсейват от изпълнението на важни задачи“. 

Има и въпроси относно мастурбацията, секса и навиците, свързани с порнографията. Те помагат на изследователите да разграничат нормалните сексуални колебания от компулсивното поведение. 

След това отговорите на всички въпроси се анализират като експертите изследват връзката между моделите на сексуалното поведение, сексуалното рисково поведение и диагнистичното определение за хиперсексуалност. 

Противно на предишни проучвания по отношение на хиперсексуалността при жените, според които представителките на нежния пол са по-пасивни, резултатите от настоящото проучване сочат, че хиперсексуалните жени мастурбират по-често, имат повече сексуални партньори и по-често посягат към порнографията, в сравнение с хиперсексуалните мъже.

Това се свързва с рисково сексуално поведение, което може да бъде опасно по отношение на сигурността и сексуалното здраве. 

Разбиването на някои митове, свързани с женската сексуалност, и разбирането на тези проблеми може да допринесе за по-ефективното им третиране. 

Данните от проучването са публикувани в Journal of Sexual Medicine.

Повече интересна и полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Нема лошо.По добре хиперсексуална отколкото хиперяка бабанка готова да те утрепе.
5
1
 
6
 
! Отговори
Гоце преди 9 години
Много е гот, ако налетиш на такава п..ка стръвница. Ще ти стопи лагерите, ще ти изсмуче лимоните до капка!
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няколко бурни срещи и вече сте и омръзнал, готова е да го засмуче на следващия.
3
3
 
14
 
! Отговори
интересно 29г. преди 9 години
И кои са тези жени в България ? Онези,'дето майка им и баща им определят кога да кихнат,кога да спят,какво да ядат и да им казват до 30-та им година от живота кой им звъни кой им пише смс или защо са започнали да им отговарят ? Или може би жените,които ходят с къси поли,нацупени,а когато истински мъж ги заговори са със заучените фрази и се оказва,че са адски консервативни...дори са си сложили номер 112 на бързо набиране понеже ако тоя продължава да й говори мръсотии ще се обади за секс маняк???
2
3
 
30
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Хиперсексуалните нимфоманки са дар Божи !
1
4
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
не съм попадал на такива жени