Форум Здравен дебат търси Вашето мнение за здравеопазването

Ще се радваме на Вашето участие в анкетата!
Обновена: 5 фев 2015 13:54 | 5 фев 2015 13:54, Румяна Тасева
3
Форум Здравен дебат търси Вашето мнение за здравеопазването
Източник: Reuters, архив

Puls.bg организира Форум „Здравен дебат“ с участието на Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. На него ще се дискутират Неотложните реформи в здравеопазването. За нас е важно и Вашето мнение по основни и коментирани теми в публичното пространство, свързани със състоянието на българското здравеопазване в момента и здравната реформа.

Отговорите Ви могат да ни дадат ясна представа за обществената нагласа и ще са от полза за представянето и пред най-висшите институции в страната.

Ще се радваме на Вашето участие в анкетата! Можете да я попълните тук

Здравен дебат е инициатива на Puls.bg от 2009 г., когато в навечерието на изборите горещо се дискутират проблемите на здравеопазването у нас и необходимостта от ключови промени в  сектора. Днес отново на преден план се повдигат важни все още нерешени въпроси, свързани с осигуряването на адекватна здравна грижа на пациентите.

Властта говори за дефинирането на 3 пакета в здравеопазването, базов – който до осигурява брой медицински услуги за всеки здравноосигурен, покриващи се от НЗОК; пакет Спешна помощ  – който да включи медицински дейности, които може да ползва всеки гражданин на страната в случаи на спешни медицински състояния, като неговото финансиране също се обезпечава с обществени средства; и допълнителен пакет здравни дейности.

Шум в общественото пространство се вдигна за това кой и кога трябва да получава Спешна помощ, редно ли е здравноНЕосигурените да продължават да разчитат на обществени средства за лечението си, как да се спре изтичането на медицински кадри зад граница и как да се направят специализациите по-приемливи за завършващите медицина българи, трябва ли да се закриват болници, да се доплаща за медицински услуги, едни да могат да разчитат на помощ от обществото за лечението си а  други не... Въпросите са много. И всичките са наболели.

Имаме амбицията да дадем трибуна за дискутирането им от много гледни точки: на представители на институциите, ръководители на болници, ректори на медицински университети, обществени и политически фигури, пациенти.

Форум „Здравен дебат“ предстои във вторник, 10 февруари, в х-л Шератон. Започва от 9.00. В дискусията ще участват:

- д-р Петър Москов, Министър на здравеопазването,

- проф. д-р Генчо Начев, Изпълнителен директор на болница “Св. Екатерина“, национален консултант по кардиохирургия.

- проф. д-р Стоян Миланов, Изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов”, национален консултант по Спешна медицина

- доц. д-р Божидар Финков, ръководител на Клиника по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология,

- проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицински университет – Варна, председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна

- доц. Атанас Щерев, Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

Повече за събитието

Към Регистрация

Моля попълнете нашата анкета – вашите отговори са важни за нас! Към анкетата

Събитието се провежда с подкрепата на Пощенска банка, ЗД Евроинс Живот, медицински комплекс "Д-р Щерев" и финансово-счетоводна къща Симбула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
реалност преди 9 години
България си има от край време много добро здравеопазване.Парадокса е в необяснимата неудовлетвореност у пациентите?! Имам обяснение- всичко лесно достъпно не се цени и се оценява ,когато го загубиш.Второ - оплакванията са повече от чакането пред кабинетите отколкото от реалната медицинска услуга.Прекалява се с "обвинения" за Корупция .....всеки възмутен питам"Ти на кого и колко даде до сега?" Отговора е обичайно:"Аз- Не , ама другите дават"
1
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 9 години
Да оставим правописните грешки ама....хотел Шератон?!?! Такъв вече у нас няма, нали знаете?!?! Мислете преди да пишете!