Мазнините около талията са вредни, дори да сме слаби

Те се свързват с висок холестерол и кръвна захар
7 дек 2015 19:27,
8
Мазнините около талията са вредни, дори да сме слаби
Снимка: Reuters, архив

Излишните мазнини в областта на талията показват повишен риск от преждевременен летален изход, дори и сред хората, които не страдат от наднормено тегло.

Водещият автор д-р Пол Поарие от Института по кардиология в Университет в Лавал в Квебек, Канада, обяснява, че тези мазнини са опасни, тъй като се свързват с повишени нива на холестерола, възпаления, сърдечносъдови заболявания и диабет.
 
Специалистът допълва, че натрупването им около талията е много по-опасно, в сравнение със същото количество, но разположено на бедрата например. Ако при мъжете обиколката на талията е 100 см, а при жените 85 см, става дума за затлъстяване в областта на талията.
 
За целта на проучването се използват данни от национално такова, което сравнява риска от преждевременно достигане до летален изход сред повече от 15 000 участници. Те биват проследявани за период от 14 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
noran преди 8 години
Do7Inteligenten chovek s analitichno sobstveno mislene, bravo, na sashtoto mnenie sam
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета статията и стигам до извода, че мазнините на талията НЕ СА ОПАСНИ, а са СИГНАЛ, че нещо опасно се случва с организма. Да не говорим, че високият холестерол е в резултат именно на процеси в тялото, а не на храната - само 10-15% от общия холестерол се поемат с храната, останалите тялото си ги произвежда - и вместо да се търсят причините за това производство, списанията ни препоръчват да не ядем мазно, за да накараме тялото да произвежда още повече холестерол, за да компенсир.
3
7
 
3
 
! Отговори
ФАШ преди 8 години
сланина не ям , кромида не го понасям , червеният пипер го повръщам ! ям боб в гърне с чесън и люти чушки , крехко месо само от агне , прасе и теле , домашна кокошка в зеле с ориз и задължително с червено вино 1 литър , като преди това съм сръбнал гроздова ракия с шкембе чорба . Талията ми е перфектна , с една дума , тялото ми е като на атлет или по точно - като на маратонец .
2
5
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
5 бири и свински уши на скара,може и патешки сърца. за холестерола да му мислят маниаците вегани,не е моя работа!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАРАНТИЯ И ПРЪЖКИ С КРОМИД,!?!?!?