Русия разработи уникални ваксини срещу ебола

Едната няма аналог в света, тя неутрализира болестта на 100%
13 яну 2016 19:24,
170
Русия разработи уникални ваксини срещу ебола
Снимка: архив, Reuters

Министърът на здравеопазването на Руската Федерация Вероника Скворцова съобщи, че в Русия са разработени две ваксини против хеморагичната треска ебола, превъзхождащи по своите характеристики световните аналози, като едната от тях е подходяща за пациенти с имунодефицит, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

"През месец декември бяха регистрирани две ваксини, произведени от Федералния научно-изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалей". Тестовете бяха проведени на доклиничния етап в учрежденията на министерството на отбраната, а клиничните изследвания бяха отново дело на Министерството на отбраната и на Министерството на здравеопазването", заяви Скворцова на среща на президента Владимир Путин с правителството.

"Първата ваксина е уникална и няма аналог в света. За пръв път при нея, въз основата на най-съвременните биомедицински технологии, бяха включени два вирусни вектора в структурата на ваксината. По този начин беше възможно да се стимулира не само хуморалният, но и клетъчният имунитет", заяви здравният министър.

По думите й така се постигна 100-процентна неутрализация на вируса при много ниски концентрации на ваксината.

Световните аналози - двата препарата на американската компания Merck и на британската GlaxoSmithKline, отстъпват няколко пъти по ефективност на руската разработка, подчерта още Скворцова. 

Втората ваксина срещу ебола е била специално създадена за хората, страдащи от имунодефицит. Тя е много важна за тези страни, в които бяха разпространени огнищата на инфекция. Това лекарство е аналог на британската ваксина.

Препаратът задейства механизъм на активация на клетъчния имунитет, който се повишава 35 пъти. Руската ваксина превишава по ефективност британския аналог.

Президентът Путин благодари и поздрави всички учени, работили над създаването на ваксините.

"Това наистина е голям успех, голяма крачка напред в борбата с инфекциозните заболявания, каквато е хеморагичната треска ебола", изтъкна руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
"През това време в Коми горят книги. Причината - били издадени с помощта на фонд на Сорос."...sega ti pisat v ucebnicite za PRISUSTVIE..., mahat ti tvorbi na Vazov i Botev...Postepenno ste se izpulni zelanieto na ZIDA Solomonco Pasi...MaINata mu na pravoslavieto..., a ot tam e edna kracka do Mai.... i na ...garia...Tova li iskas be oligoFFren??Vsicko tova se pravi s izricnoto odobrenie ot kravarnika...,crez finansiraneto ot fondovete na Sorosh...
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23Юрген Граф не е забранен в България :)) Книгите му се издават и предполагам, даже и се продават.Има ги и в читанката :)))
19
0
 
17
 
! Отговори
цеко преди 8 години
За известно време мислех че фондация Америка за България е закрита, но съм се излъгал. *** изглежда са получили премии, и плъзнаха като кърлежи.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"През това време в Коми горят книги. Причината - били издадени с помощта на фонд на Сорос."В Европа пращат в затвора за писане на книги. Юрген Граф който написа "Митът за холокоста" беше осъден в Швейцария на 2 години затвор заради книгата си и трабваше да бяга, сега работи и живее в Москва където намери политическо убежище.
17
8
 
1
 
! Отговори
Без Аналогово преди 8 години
ПЕРМЬ: Многомесячные долги по зарплате в системе МЧССАМАРА: Упала посещаемость школ у родителей нет денег на школьное питаниеИРКУТСКАЯ ОБЛАСТЬ: Разорены коммунальные и строительные предприятия имущество арестовано, рабочие уволеныЗАБАЙКАЛЬСКИЙ КРАЙ: Многомесячные долги по зарплате перед учителямиТОЛЬЯТТИ: АВТОВАЗ сокращает 6,000 рабочихВНЕВЕДОМСТВЕННАЯ ОХРАНА: Сокращение 40,000 сотрудниковМВД: Сокращение 100,000 сотрудниковЗДРАВООХРАНЕНИЕ: За 2015 год в России закрыта одна треть б
16
0
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До Анонимен 10Да де, те нали така казаха - че са измислили лекарство срещу СПИН, но няма да го разкрият, а в Русия СПИН няма, защото той е болест само на хомосексуалистите, а в Русия такива няма.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Америка бомбардира и избива жени и деца, Русия създава ваксини.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През това време в Коми горят книги. Причината - били издадени с помощта на фонд на Сорос.Без Аналогово или имаме прецедент преди 70 години в Германия ?
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ех тия лоши комунисти, спасиха света от чумата
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ей такаБез Аналоговия Икономически Гений Путин преди година съобщи че при цена на петрола от 80$ световното производство ще се срути. Жалко, че цената сега е 30$ за барел. Ще чакаме да се вдигне до 80$ за да разберем Без Аналогивя Гений на Путин.
11
0
 
10
 
! Отговори
а стига бе преди 8 години
до 6-ти анонимникЛеко бе ще се о.$ереш от злоба то бива омраза ама пък чак толкова трябва да ти хлопа дъската.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай бе, те (не Русия) разработиха още миналата година поне 2 ваксини срещу Ебола...?
9
0
 
0
 
! Отговори
5:53 преди 8 години
Да не се ударили "пощальона" по главата,браво,машини са О-о
8
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната без аналогова руска технология. Като без аналоговото лекарство срещу СПИН. При това само срещу руски СПИН ! Без Аналогова Русия !
7
3
 
20
 
! Отговори
браво преди 8 години
Браво ,браво ,браво..Спасиха света от новата чума.Сега обаче ще се наложи на лабораториите на Пентагона да измисли нов пагубен вирус
6
3
 
20
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 6Налей си една студена вода и си пусни там някой кючек за душата.
5
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русифили *** платени! майка ви долна, кой ви плаща попелета нагли! Русия е смърт за човечеството, *** - диктатор
4
5
 
21
 
! Отговори
ей така преди 8 години
Не,че ме интересуват но да попитам соро$оидите за какво иде реч не бяха ли руснаците крайно изостанали пияници разчитащи само нефта и газа който продават и готови всеки момент да фалират.
3
35
 
6
 
! Отговори
USA преди 8 години
Няма по голямо зло за България на света от Русия! Където и да са стъпили винаги е имало диктатура!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, с еболата се справиха, наред са терористите (и там нещата вървят добре!!!) остава третото зло! Да се очистят и Авгиевите обори и краварника!!!