Оформяне на мускули – кога да очакваме?

Как можем да ускорим процеса?
10 мар 2016 10:37,
3
Оформяне на мускули – кога да очакваме?
Източник: Reuters, архив

Когато започнем да тренираме, обикновено след всяка тренировка очакваме оформянето на мускули. Колко време след като започнем физическите упражнения можем да очакваме дефинирането на мускули?

В зависимост от това колко често се упражняваме и каква е интензивността на тренировката, отнема между четири и осем седмици, преди мускулите да оформят. Макар да изглежда дълго време, има и други признаци, които показват, че физическите упражнения дават резултат. Пример за това е изкачването на стълби, без да чувстваме умора. 

За да се ускори процесът, е препоръчително да се фокусираме върху тренировка с висока интензивност - около три-четири пъти седмично. Този тип тренировки стимулират метаболизма, което помага за стопяването на мазнините, за да може мускулите да станат по-видими. 

Също така е важно да се дава почивка между тренировките, за да има възможност тялото да се възстанови напълно и да бъде готово за ново активиране на мускулите. Прекаленото натоварване може да има негативни последици – възможно е да доведе до травма и да забави укрепването на мускулите.

Какво още трябва да знаем за по-бързо оформяне на мускули четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Брегор преди 8 години
Трябва да се спазва основното правило - прогресивно увеличаване на натоварването т.е. тежестта така мускулите растат.
1
1
 
9
 
! Отговори
Дон Пичозо преди 8 години
Аз засега наблягам на укрепването на любовния мускул ...