Семената от кориандър подпомагат на храносмилането

Освежават дъха и имат антибактериални, противомикробни свойства
28 мар 2016 20:16,
0
Семената от кориандър подпомагат на храносмилането
Източник: Reuters, архив

Семената от кориандър имат антибактериални, противомикробни и противовъзпалителни свойства и консумацията им след хранене може да донесе различни ползи за здравето. 

Подпомага се храносмилането

Според данни на проучване, публикувано в Indian Journal of Pharmacology, някои от веществата в семената от кориандър, като линалол и борнеол, са изключително полезни за храносмилането и регулират процесите на дефекация. 

Тези вещества помагат за правилната секреция на храносмилателните сокове и ензими, които са необходими за плавното протичане на храносмилателните процеси. Семената от кориандър могат да бъдат от полза и за облекчаване на диарията. 

Освежава се дъхът

Цитронелолът е друго вещество, което се съдържа в тях. В данните на проучване, поместено в Journal of Oral Diseases, се посочва, че то може да освежи дъха. Цитронелолът също е и антисептик и предпазва от влошаване на състоянието на язви и рани в устната кухина. 

В допълнение, противовъзпалителните и антибактериалните свойства на семената от кориандър помагат за елиминиране на бактериите, които причиняват лош дъх. Облекчават се и възпалените венци.

Повече за ползите от консумацията на семена от кориандър може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари