Защо употребата на наркотици води до фатален край?

Само в дозите ли е проблемът или...
23 юни 2016 16:44, Eкип на Puls.bg
14
Защо употребата на наркотици води до фатален край?
Източник: Reuters
Употребата на наркотици е широко разпространена днес, особено сред подрастващите. Различни организации ежегодно съобщават статистика, която е силно притеснителна. Все по-надолу слиза границата на пробвалите, както и на зависимите от наркотични вещества.
 
Притеснителното е, че на черния пазар се появяват все нови и малко известни такива средства под кодовото име „билка”. Те намират разпространение поради ниската си цена и бързо достигане на екстаз. Докато ефекта и последствията от тях са все още малко известни, някои наркотични вещества са добре познати със своето действие. Такива са например амфетаминът и кокаинът - те имат пряк ефект върху много органи и системи независимо от това дали са употребени еднократно или са довели до зависимост. 
 
Кокаинът и скритите му вредни ефекти върху сърдечносъдовата и дихателна система
 
Кокаинът е алкалоид на растението кока. Заради добрата му резорбция през лигавиците, приложението му е предимно чрез смъркане. Рядко се употребява и венозно. Ефектът му продължава 30 - 60 минути. Търсен е заради усещането за бодрост, изострянето на сетивата и повишаване на физическата и психическа издръжливост, които оставя в началото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Употребата на демокрацията в този вид е много по опасна за живота на хората !
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква кока кола и витамини. Вредни са.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Перуанските индианци дъвчат кока кола и пият амвитамини нонстоп. Питайте тях как се справят и напишете статия.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами аз да вземам по половин грам кока на ден , ще се чувствам вълшебно и ще живея може би 70 години. И аз да пийвам по 50 грама всеки ден ракийка, а не по 300 на вечер пак ще живея около 70 години. Пределно ясно ли се изразих или да повтарям клишето" Всичкйо в ограничени количества е полезно"? М?
9
0
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Причина номер 1:Родителите разглезват децата си и толкова ги обгрижват и дундуркат. Децата порастват мислейки си че никога няма последствия и всичко им е позволено. Карат се на учители, които затрудняват, или недайси боже се карат на ангелчетата им, никога не ги критикуват и дисциплинират. Когато порастнат, или по-скоро станат на годинки и живота се окаже по-труден отколкото са свикнали се депресират и дрогират.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки шмъркан стана познавач, а всеки спринцовкаджия експерт по кръвоносната система.
7
1
 
0
 
! Отговори
тони преди 7 години
летиш високо в небесата супер
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вече смъртните случаи са от предозиране с марихуана, тя е най-вредна, помагала за тва, помагала за онова, олиото от канабис убивало няколко вида ракови клетки, пълни глупости, след две цигари не ти остават мозъчни, затъпяваш, и това не е резултат от отказа да се развиваш и да четеш, и учиш нови неща, от пушенето е, а пък колко е вредно след работната седмица да се прибереш вкъщи и в напълно релаксирана обстановка да направиш няколко дръпки и да си отпуснеш съзнанието, леле, страхувайте се.
5
3
 
13
 
! Отговори
коци преди 7 години
Дозата прави лекарството или отровата !
4
5
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Наркотиците са здраве!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.бг, излагате се, пропуснали сте да сложите снимка на канабис в статията.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен, че то и опиума е билка, използвана хилядолетия в азия, ама както казват наркодилърите, първата доза е безплатна ;)
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коката и Марихуанятя са билки, употребявани с хилядолетия в Южна и Централна Америка. То е ясно, че едно кило няма да ти понесе, но в малки дози са си лекарства.