Динята подпомага съня и паметта

Плодът е полезен и за здравето на кожата и косата
4 авг 2016 18:00,
5
Динята подпомага съня и паметта
Източник: Reuters, архив

Динята освен сладост, внася и доза свежест в горещите дни. Вкусният червен плод има и други ценни качества – хранителните вещества, които съдържа. 

В динята могат да се открият витамин C, желязо, калций, фибри, калий. Тъй като водното съдържание на плода е цели 92%, той е идеален за хидратиране на организма през летните горещини. 

Съдържанието на червения плод се отличава и с ниацин, витамин B6, тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, магнезий, калий, цинк, мед, манган, селен, фосфор, холин, ликопен, пантотенова киселина и бетаин. Хранителният режим, който е богат на ликопен, може да предпази от развитието на сърдечно заболяване. 

Холинът е много важен елемент, който подпомага мускулите, процесите, свързани с ученето и паметта, както и съня. Той е полезен и за поддържане структурата на клетъчните мембрани, помага за предаване на нервните импулси, а също така и за усвояването на мазнините. По този начин се намалява хроничното възпаление.

Повече за полезните свойства на динята може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 7 години
Препоръчвам на автора на статията да хапне сочна диня преди да си легне и да засече колко ще изтърпи в кревата преди да посети "офиса"
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова еврогейския съюз да субсидии за тикви а не за дини.
1
1
 
3
 
! Отговори
Завещавам Ви Здраве преди 7 години
... най-добрият бестселър за здраве - книгата *** - търси в Гугъл - *** . *** . com