Не сваляте около талията и корема? Ето защо...

Това е най-проблемната област за много жени
14 ное 2016 21:45, Екип на Tialoto.bg
2
Не сваляте около талията и корема? Ето защо...
Снимка: архив, Reuters

Защо не можете да отслабнете в талията и стомаха? За много жени най-проблемната област е коремната. При диети и упражнения те успяват да се вталят в ръцете, бедрата, дори дупето, но мазнините около стомаха и талията не се топят и това си е.

"Тялото предпочита да складира мазнини в областта на кръста, за да защити важни органи при нужда, особено при жените, чиито репродуктивни органи се намират в тази част“, обяснява този феномен регистрираният диетолог Бетци Опит, автор на продуктовата линия за отслабване Betsy’s Best.

Това означава, че има голямо значение какво хапвате и къде и как се разгражда или не. Ето и шест причини защо не можете да се преборите с мазнините в областта на талията, таза и стомаха:

1. Не ядете достатъчно от полезните мазнини

За да горите мазнини, трябва да хапвате мазнини. Шведско изследване от 2014 г. показва, че индивидите с добро здраве и тегло, които са поемали по 750 допълнителни калории под формата на наситени мазнини са качили значително повече мазнини в коремната област в рамките на два месеца от тези, които са заложили на полиненаситените мазнини.
Според изследванията диетите, които съдържат наситени мазнини активират гени, които трупат мастни запаси в коремната област.

За да получите повече полиненаситени мазнини, като омега-3 мастни киселини, хапвайте риби – сьомга, риба тон, скумрия два пъти седмично, съветва Мира Илич, регистриран диетолог и експерт по затлъстяване и здравето на жените в Клиниката Кливланд.

2. Не хапвате достатъчно на закуска и обяд

За да не трупате мазнини в коремната област, трябва да хапвате по нещо на всеки 4-5 часа, обяснява Илич. Хубаво е да поемате по-голямата част от калориите на закуска и обяд. Това е така, защото през нощта клетките са по-устойчиви към инсулиновата зависимост и ако се натъпчете преди лягане ще повишите кръвната си захар. В дългосрочен план това пък води до по-високи нива на инсулин в тялото и до коремче, категорична е Илич.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
...."особено при жените, чиито репродуктивни органи се намират в тази част Моля ???
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сваляте, оти маате филии с лют'инца кат мен. Спрете хляб, ориз,паста картофи, поне за месец и ще ви хареса резултата. И Пиячката и майонезата и пицата спрете. За слабите душици, можете да си оставите един свински ден в седмицата.