Как да се храним при алергии?

Фибрите помагат срещу алергична реакция
28 ное 2016 21:50, Eкип на Puls.bg
0
Как да се храним при алергии?
Източник: Reuters

Алергията представлява изявена чувствителност на организма към определени чуждородни за него агенти, които нормално не би трябвало да предизвикват реакция от страна на имунната система. Алергичната реакция може да се изяви под формата на различни симптоми: с клиничната картина на хрема (алергичен ринит), астма (бронхиална хиперреактивност), контактен дерматит, хранителни алергии, алергичен конюнктивит и други. 

Основно значение има генетичната предразположеност (ако има близкородствени роднини с алергии) и условията в заобикалящата среда (както в дома, така и на работното място).
 
От първостепенно значение е откриване на причината, предизвикваща алергичната реакция. Ако тя не е установена, се използват кожни тестове, при които локално върху кожната повърхност се поставят разтвори от различни вещества, като тя трябва да е с предварително нарушена цялост, за да се осигури проникване на субстанцията. Възможно е приложението на елиминационен и екзпозиционен тест, но те отнемат повече време.
 
Голяма част от потенциалните алергени постъпват с храната. При непроменена структура на червата и при нормално функциониране те пропускат само молекули с определена големина и структура. При нарушена пропускливост на червата, функцията на „сито” отпада, което автоматично води до попадане на различни по вид и свойства молекули, които нормално не би трябвало да проникват в организма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари