Знаци, че не приемате достатъчно калории

Тренировките ви не са ефективни
0
Знаци, че не приемате достатъчно калории
Снимка: unsplash

Намаляването на приема на калории е ключова част от почти всеки план за загуба на тегло. Но понякога в желанието си да постигнем за кратко време по-добри резултати, прибягваме до спазването на драстични диети, които лишават организма ни от полезни калории и важни хранителни елементи.

Кои са 4-те знака, че не приемате достатъчно калории?

Не губите излишно тегло

Спортувате 3 или повече пъти седмично, но резултатите със свалянето на излишните килограми са незадоволителни. Нискокалоричната диета може да изглежда разумна, но ако е съчетана с интензивна физическа активност, това започва да влияе на метаболизма ви не както очаквате.
Вашите щитовидни и полови хормони ще бъдат засегнати, за да компенсират голямата промяна, която въвеждате в тялото си, казват специалисти. Ето защо първоначално се опитайте да намалите дневния прием с 300 до 500 калории.

Хипогликемия и промяна в настроението

Когато не се храните достатъчно, когато се опитвате да редуцирате телесното тегло, има риск да изпитате симптомите на ниска кръвна захар като глад, тревожност, замайване, слабост.
Недостатъчният прием на полезни калории може да увеличи риска от хипогликемия, а той се повишава значително, когато гладуването е съчетано с високо физическо натоварване. Може да не ви се вярва, но нивата на кръвната захар могат да повлияят на настроението ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари